liberinteleorman.ro

Contractul de 90.000 de euro pentru mâncarea deținuților, obținut de o firmă de casă

Advertisement

Costurile cu pușcăriașii sunt enorme în România. Penitenciarele plătesc sume colosale pentru mâncarea persoanelor condamnate la închisoare. În Teleorman, conform unui anunț pe SICAP, Inspectoratul de Poliție al județului (IPJ) dă 457.900 lei, adică 93.066,94 euro pe mâncarea deținuților pe un an. Contractul a fost obținut de o firmă prietenă cu decidenții politici ai momentului, care gătește constant pentru anumite structuri subordonate municipalității din Alexandria.

Contractul a fost făcut prin atribuire la anunțul simplificat firmei Stef`s Team SRL, a familiei Bragadireanu, care are 4 angajați oficial. Societatea a obținut 76 de contracte din bani publici până acum și face de mâncare pe banii statului în principal pentru Primăria Alexandria, Clubul Sportiv Municipal Alexandria, Direcția de Asistență Socială, prin prisma relației pe care Vili Bragadireanu o are cu primarul Alexandriei – Victor Drăgușin, spun sursele noastre demne de încredere care doresc să-și păstreze anonimatul.

Banii sunt inclusiv pentru Servicii de preparare hrană caldă pentru persoanele private de libertate din arestul IPJ Teleorman, potrivit documentelor. În descrierea achiziției publice se specifică faptul că prestatorul trebuie să asigure zilnic pregătirea, prepararea și livrarea hranei pentru un efectiv maxim de 34 de persoane private de libertate.

Prestarea de servicii de preparare hrană caldă pentru persoanele private de libertate din Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Teleorman se va realiza prin încheierea unui acord-cadru pentru o perioada de 12 luni, în condițiile respectării în totalitate a cerințelor din documentația de atribuire și a Caietului de sarcini.

Statul român cheltuie bugete întregi cu cei din pușcării. Peste 5 mii de lei lunar se plătesc pentru fiecare deținut în parte. De banii aceștia sunt asigurate cazarea, mâncarea, transportul și paza, dar și plata personalului care se ocupă de deținuți. Iar toate costurile de întreținere ale unui deținut sunt asigurate din bani publici.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Un șofer depistat beat criță în ajunul Crăciunului a fost reținut acum

Următorul articol

O simplă virusare a calculatorului te poate aduce în atenția serviciilor! CCR dezbate legea securității cibernetice

Cele mai recente articole de Actualitate