O simplă virusare a calculatorului te poate aduce în atenția serviciilor! CCR dezbate legea securității cibernetice

în Actual/Justitie

Astăzi, Curtea Constituţională a României (CCR) dezbate sesizarea privind legea securităţii cibernetice.  Controversatul proiect de lege privind securitatea cibernetică extinde puterile SRI. Se introduc amenzi maxime între 200.000 lei și 10% din cifra de afaceri pentru necomunicarea informațiilor privind incidentele cibernetice.

Critici dure aduse de specialiștii în domeniu

Asociația pentru Tehnologie și Internet a criticat de la început noua propunere legislativă. Ei spun că proiectul impune condiții absurde de notificare în cazul breșelor de securitate pentru categorii extrem de largi de actori privați.

Potrivit asociației, proiectul de lege prevede obligații în sarcina sectorului privat de raportare a tuturor incidentelor de securitate. Acest lucru ar trebui făcut într-un termen foarte scurt, de numai 48 de ore. Asociația  mai avertizeazăcă legea lărgește și mai tare spectrul celor care trebuie să se supună obligațiilor de securitate, lărgește atribuțiile SRI, inclusiv pentru „campanii de propagandă sau dezinformare”. Se adaugă noi amenzi care încep de la 5.000 de lei și ajung până la 10% din cifra de afaceri, în cazul firmelor, printre altele.

Citiți continuarea pe puterea.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*