liberinteleorman.ro

Consiliul Județean Teleorman îl acoperă pe Dragnea și NU se constituie parte civilă în dosarul Belina!

27 august 2018

Carmen Dumitrescu

Deși păreau să anunțe că se vor constitui parte civilă pentru recuperarea banilor județului în dosarul Belina, consilierii județeni ai Teleormanului au votat, cu puține excepții, să amâne momentul până după ce instanța se va pronunța definitiv și irevocabil asupra subiectului. Cu alte cuvinte, acțiunile civile pentru recuperarea prejudiciului din dosarul penal nr. 22120/3/2018, aflat pe rolul Tribunalului București, vor începe abia după o sentință definitivă. Motivul a fost exprimat în clar de președintele Consiliului Județean, Dănuț Cristescu, încă derutat probabil după participarea la nunta fiului de Baron: „A tot fluctuat prejudiciul, noi nu avem o valoare exactă a lui, nu avem nimic concret. Consiliul așteaptă o sentință definitivă și irevocabilă, după care va acționa în instanță!”

Culmea, la proiectul de hotărâre al consiliului era atașată o adresă din partea Direcției Naționale Anticorupție, în care era specificată foarte clar valoarea prejudiciului și calitatea de inculpat a fostului președinte al Consilului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, în dosarul Belina. În speță, este vorba despre suma deloc neglijabilă de 5.647.237,01 lei. Sumă care ne aparține nouă, locuitorilor județului Teleorman! Nu lui Cristescu și nici consilierilor județeni ai PSD, care par total desprinși de relevanța rolului lor în cadrul autorității județene. Iar noi, locuitorii județului Teleorman, ne vrem banii înapoi! Noi nu mergem la nuntă la Dragnea și nici nu avem motive să-i acoperim fărădelegile.

Valoarea prejudiciului în cazul Belina rezultă din încheierea mai multor contracte între Consiliul Județean Teleorman, în calitate de locator și S.C. Teldrum S.A., după cum urmează: Contract de închiriere nr.1/16.01.2014 pentru închirierea suprafeței de 290.768 mp, acoperită cu apă din zona centrală a Insulei Belina, Contract de închiriere nr.2/16.01.2014, pentru închirierea  suprafeței de 392.836 mp din Brațul Pavel al Dunării și Contract de închiriere nr.3/16.01.2014 pentru închirierea Suprafeței de 124.768 mp din Braul Pavel al Dunării (zona amonte).

Atitudinea președintelui Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, n-a deranjat decât pe un singur consilier județean, un tânăr liberal, pe numele lui Bogdan Cocu, care a și intervenit în cadrul ședinței ordinare, pentru a cere constituirea ca parte civilă în proces de îndată. Însă, pentru a-și arăta mușchii, Cristescu a acceptat votarea acestui amendament, începând numărătoarea cu „voturile împotrivă”, nu așa cum se procedează în mod legal și corect, cu „voturile pentru”. Evident că slugile pesediste, mai numeroase, au înțeles cât de important e să-l acopere pe Dragnea, așa că au votat împotriva acestui amendament. La finalul ședinței, Bogdan Cocu ne-a declarat revoltat: „Ce se întâmplă acum cu dosarul Belina este o reeditare a dosarului Teldrum. Ce se întâmplă? Ei au tras acum de timp și au făcut această hotărâre de Consiliu, pentru ca, în cazul în care va veni cineva să-i cerceteze pe viitor că nu au făcut demersuri pentru recuperarea prejudiciului să se spele pe mâini. Adică, în loc să se constituie în parte civilă acum și să beneficieze de celeritatea dosarului penal, ei vor să aștepte să se finalizeze definitiv dosarul penal, prin care se va stabili  un prejudiciu și abia ulterior să se constituie în parte civilă. Asta înseamnă că abia peste doi sau trei ani, după ce se finaliza dosarul penal, județul își va putea recupera prejudiciul acesta uriaș.  ”

 

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Conferința de lansare a Campaniei ”Europa pentru NOI – Europa suntem NOI”

Următorul articol

Universitatea Alexandria, primul transfer pentru noul sezon din prima ligă!

Cele mai recente articole de Din culisele politice