liberinteleorman.ro

Consiliul Județean Teleorman ia bani de la învățământ ca să acopere furturile lui Dragnea

28 august 2018

Carmen Dumitrescu

Și în acest moment, Consiliul Județean Teleorman plătește corecțiile financiare, constatate de OLAF, cu privire la furturile din bani europeni, puse la cale de Liviu Dragnea și grupul infracțional organizat pe care l-a constituit în județ.

De altfel, după ce s-a emis Decizia Serviciului Constatare Nereguli și Antifraudă din cadrul Direcției Generale Programul Operațional Regional, cu privire la Contractul de finanțare nr.546/2009 (reabilitarea DJ 506), ANAF a transmis Consiliului Județean Teleorman obligația de a plăti corecția financiară aferentă proiectului. Vorbim despre suma deloc neglijabilă de 43.177.976 lei. Autoritatea județeană a solicitat ANAF posibilitatea de a plăti eșalonat această sumă uriașă și, pentru a recupera banii statului, ANAF a acceptat acordarea unei perioade de 60 de luni, începând cu luna august a acestui an.

Conform graficului de eșalonare, valoarea lunară a ratelor pe care județul le va plăti pentru a acoperi corecțiile financiare solicitate de OLAF, după ce s-au constatat importante nereguli în obținerea și implementarea proiectului, este de 720.000 lei pe lună. Cu alte cuvinte, până la finalul acestui an, Consiliul Județean va plăti din banii noștri suma de 3.600.000 de lei pentru a acoperi daunele lăsate în urma lui de Liviu Dragnea.

Și consilierii județeni au decis, în majoritatea lor, că pentru acoperirea banilor în cauză, trebuie să ia bani din altă parte. Singurul domeniu de unde au considerat ei că e fezabil să ia bani pentru a pune la loc ce-a furat Dragnea a fost… învățământul.

De aceea, în cadrul celei mai recente ședințe a Consiliului, s-a rectificat bugetul județului, în sensul virării unei sume de 2.283.000 lei de la capitolul ÎNVĂȚĂMÂNT  și utilizarea acestor bani pentru acoperirea parțială a sumei necesare pentru plata ratelor aferente anului 2018, urmând ca până la finalul anului să se găsească un alt capitol bugetar de unde să poată fi luați bani pentru a acoperi ce-a furat Dragnea de la Uniunea Europeană. De altfel, reabilitarea drumului județean 506 constituie în prezent o parte substanțială din dosarul Teldrum, aflat acum pe masa procurorilor Direcției Naționale Anticorupție.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Universitatea Alexandria, primul transfer pentru noul sezon din prima ligă!

Următorul articol

Deputatul Mara Calista: Audierea ministrului de Interne din Parlament: doar o simulare „de ochii lumii”

Cele mai recente articole de Din culisele politice