Consiliul Județean Teleorman ia bani de la învățământ ca să acopere furturile lui Dragnea

în Din culisele politice

Carmen Dumitrescu

Și în acest moment, Consiliul Județean Teleorman plătește corecțiile financiare, constatate de OLAF, cu privire la furturile din bani europeni, puse la cale de Liviu Dragnea și grupul infracțional organizat pe care l-a constituit în județ.

De altfel, după ce s-a emis Decizia Serviciului Constatare Nereguli și Antifraudă din cadrul Direcției Generale Programul Operațional Regional, cu privire la Contractul de finanțare nr.546/2009 (reabilitarea DJ 506), ANAF a transmis Consiliului Județean Teleorman obligația de a plăti corecția financiară aferentă proiectului. Vorbim despre suma deloc neglijabilă de 43.177.976 lei. Autoritatea județeană a solicitat ANAF posibilitatea de a plăti eșalonat această sumă uriașă și, pentru a recupera banii statului, ANAF a acceptat acordarea unei perioade de 60 de luni, începând cu luna august a acestui an.

Conform graficului de eșalonare, valoarea lunară a ratelor pe care județul le va plăti pentru a acoperi corecțiile financiare solicitate de OLAF, după ce s-au constatat importante nereguli în obținerea și implementarea proiectului, este de 720.000 lei pe lună. Cu alte cuvinte, până la finalul acestui an, Consiliul Județean va plăti din banii noștri suma de 3.600.000 de lei pentru a acoperi daunele lăsate în urma lui de Liviu Dragnea.

Și consilierii județeni au decis, în majoritatea lor, că pentru acoperirea banilor în cauză, trebuie să ia bani din altă parte. Singurul domeniu de unde au considerat ei că e fezabil să ia bani pentru a pune la loc ce-a furat Dragnea a fost… învățământul.

De aceea, în cadrul celei mai recente ședințe a Consiliului, s-a rectificat bugetul județului, în sensul virării unei sume de 2.283.000 lei de la capitolul ÎNVĂȚĂMÂNT  și utilizarea acestor bani pentru acoperirea parțială a sumei necesare pentru plata ratelor aferente anului 2018, urmând ca până la finalul anului să se găsească un alt capitol bugetar de unde să poată fi luați bani pentru a acoperi ce-a furat Dragnea de la Uniunea Europeană. De altfel, reabilitarea drumului județean 506 constituie în prezent o parte substanțială din dosarul Teldrum, aflat acum pe masa procurorilor Direcției Naționale Anticorupție.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. […] LOCUL 1. Consiliul Județean Teleorman conduce în topul amnistiilor cu 7,3 milioane de euro. Banii reprezintă corecțiile date pentru neregulile documentate în legătură cu acordarea contractelor către Tel Drum. În 2017 Oficiul European de Luptă Antifraudă a cerut României să recupereze de la compania grupării Dragnea 21 de milioane de euro. Cu acest caz țara noastră a fost anul trecut campioana fraudelor pe fonduri europene la nivelul UE. Pentru că OLAF a constatat că licitațiile Tel Drum au fost corupte, funcționarii ministerului au fost obligați să anuleze în 2018 amnistia dată de Dragnea în 2014. Astfel că, în acest moment, Consiliul Județean e obligat să plătească ministerului Dezvoltării aproape 10 milioane de euro. Presa locală a relatat că banii nu vor veni deodată, pentru că Agenția Națională pentru Administrare Fiscală (ANAF) a decis să eșaloneze plata pentru următorii 5  ani. Detalii AICI […]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*