liberinteleorman.ro

Deputatul Mara Calista: Audierea ministrului de Interne din Parlament: doar o simulare „de ochii lumii”

29 august 2018

Deputatul de Teleorman – Mara Calista consideră că audierea ministrului de Interne – Carmen Dan este doar o simulare ”de ochii lumii”. Întâi, cererea opoziției parlamentare pentru convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului a fost respinsă. Utilitatea sesiunii extraordinare era pentru anchetarea parlamentară, cu precădere a ministrului de Interne, în legătură cu evenimentele din 10 august.

Ulterior, doamna ministru a fost audiată în Comisia de Apărare din Camera Deputaților, însă este mult spus audiere ceea ce s-a întâmplat în Comisia de Apărare. Separat de lipsa raportului evenimentelor pe care doamna ministru ar fi trebuit să îl prezinte membrilor comisiei, constatăm cu tristețe un lucru: înverșunarea cu care doamna ministru face scut în jurul celor care sunt cu adevărat responsabili pentru evenimentele din 10 august. Nici până la ora actuală nu avem o asumare reală, deși au trecut peste 11 zile și mai mult de 300 de plângeri penale au fost înaintate. Iar scuzele într-o declarație de presă insipidă nu vor vindeca rănile tuturor celor prezenți în piață.

Devine din ce în ce mai clar faptul că ministrul Carmen Dan este parte din problemele generate în data de 10 august și nicidecum parte din soluție!

Partidul Național Liberal a inițiat procedurile pentru o moțiune simplă și o va depune imediat ce va începe sesiunea legislativă. Vrem să tragem un semnal de alarmă foarte clar că un stat ce nu își respectă cetățenii nu are cum să fie definit ca stat de drept, iar aplicarea legii nu trebuie să fie subiectivă sau discreționară.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Consiliul Județean Teleorman ia bani de la învățământ ca să acopere furturile lui Dragnea

Următorul articol

Conducere nouă la Finanțele Publice Teleorman… din Giurgiu

Cele mai recente articole de Actualitate