liberinteleorman.ro

Consiliul Județean bagă bani grei în sugativa bugetară EuroTeleorman!

În sărăcia lucie din Teleorman, SRL-urile de cartier, asociațiile sau ONG-urile conectate la banii statului trăiesc regește. Acesta este un paradox pe care procurorii par să nu-l sesizeze, încă. Un caz concret este cel privind alimentarea cu bani grei a Asociației EuroTeleorman, care ”suge”, de aproape 20 de ani, majoritatea bugetelor publice ale primăriilor din județ.

Numai Consiliul Județean Teleorman va vira anul acesta 600.000 lei organizației non-guvernamentale constituită în baza prevederilor O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații.

„În conformitate cu prevederile Hotărârii nr.6 din 04 aprilie 2017 a Adunării Generale, cuantumul cotizației care trebuie plătit de către Consiliul Județean Teleorman, în calitate de membru asociat, este de 50.000 lei/lună, respectiv o contribuție totală de 600.000 lei/an”, se arată în hotărârea Consiliului Județean Teleorman.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Teleorman nr.114 din 18 decembrie 2002, s-a aprobat asocierea Consiliului Județean Teleorman cu consiliile locale ale municipiilor, oraşelor și comunelor din județul Teleorman, în vederea constituirii Asociației Euro Teleorman.

„Necesitatea”, explicată de CJ

Consiliul Județean Teleorman, prin adresa nr.1218/VII C din 17 ianuarie 2023 a solicitat Asociației Euro Teleorman programul de activități pe anul 2023, aprobat de Adunarea Generală, cu bugetul alocat pentru fiecare eveniment/activitate aferentă, cât şi Raportul de Activitate pe anul 2022 şi Hotărârea Adunării Generale privind stabilirea contribuţiei sub formă de cotizaţie pentru anul 2023, în vederea întocmirii şi supunerii spre aprobare proiectul de hotărâre privind contribuția anuală datorată.

Astfel, prin adresa nr.7 din 26 ianuarie 2023 Asociația Euro Teleorman a transmis programul de activități pe anul 2022 cu mențiunea că, acțiunile programate pentru anul 2022 nu au putut fi realizate din lipsa fondurilor, urmând ca acestea să se realizeze în anul 2023.

Potrivit Actului Constitutiv şi Statutului Asociației Euro Teleorman, actualizate, scopul asociaţiei îl constituie promovarea şi reprezentarea concertată a intereselor comune ale autorităţilor locale în raporturile cu administrația publică centrală şi locală, cu organismele neguvernamentale, cu autorităţi locale şi regionale din alte ţări, precum şi cu instituţii şi organisme internaţionale.


Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Zahăr românesc produs în Ucraina. Cum a explodat importul într-un singur an

Sursă foto: INQUAM Photos
Următorul articol

Dragnea, despre sentința din BELINA: „Judecătorii au avut curaj”

Cele mai recente articole de Actualitate