liberinteleorman.ro

Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Alexandria continuă mobilitățile facilitate prin programele europene

29 iunie 2022
Advertisement

În cadrul proiectului Erasmus+, cu numărul de referință 2021-1-RO01-KA121-SCH-000010955, în perioada 12- 20 iulie, 5 cadre didactice de la arii curriculare – Om și societate, Tehnologii, Matematică și Științe, Educație fizică și sport- vor participa la cursul  ” Make technology your friend! Using ICT to engage students in the modern classroom”, finanțat de Comisia europeană, ce va avea loc la Malaga, Spania, curs furnizat de partenerul nostru, Asociația Edu2Grow.

Principalul obiectiv este diversificarea strategiilor didactice/ a metodelor de predare, prin valorificarea instrumentelor digitale, astfel încât orele de curs să devină mai atractive pentru elevi, beneficiarii actului de învățământ. Tematică este de actualitate: dezvoltarea competențelor digitale și de comunicare în mediul online, oferind prilejul abordării unor strategii inovative de instruire, care au menirea de a schimba paradigma educațională tradițională cu una modernă și flexibilă.

În urma participării la acest curs, profesorii vor avea ocazia să-și îmbunătățească competențele TIC privind aplicarea tehnologiei în diferite medii educaționale pentru a crește motivația elevilor; să facă schimb de bune practici și să transfere cunoștințe și metode între diferite zone culturale și diferite vârste ale cursanților; să dezvolte instrumente (un joc digital, un portofoliu electronic, povești digitale) despre modalități de aplicare a tehnologiei în educație pentru diferite grupe de vârstă; să utilizeze instrumente de social media web.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

29 iunie – Ziua Internaţională a Dunării

Următorul articol

Ștefan Mitroi și David Neață, propuneri pentru a fi CETĂȚENI DE ONOARE ai municipiului Alexandria

Cele mai recente articole de Educatie