liberinteleorman.ro

Cine joacă la cacealma în PDL Teleorman?

16 februarie 2015

bitanuCarmen Dumitrescu

În PDL Teleorman, situația e din ce în ce mai complicată, deși inițial, lucrurile păreau să se fi simplificat. Pentru că, deși există o decizie potrivit căreia Bitanu’ ocupă acum fotoliul principal al partidului, se pare că de facto, lucrurile nu stau deloc așa și că mulți dintre democrat-liberali nu acceptă nici acum ideea că primarul de la Suhaia le-ar putea fi lider. De altfel, Nițulescu n-a stat zilele acestea decât pe la București, încercând să remedieze situația cu liderii de la Centru, considerând că lucrurile care i se întâmplă acum sunt nedrepte. Interesant e faptul că decizia de dizolvare a vechiului Birou Permanent Județean și de constituire a celui nou e datată cu 4 februarie, în contextul în care pe data de 5 februarie a avut loc la sediul partidului ședința convocată de Nițulescu, în cadrul căreia s-a discutat despre “fiii rătăcitori” ai partidului, la fel cum interesant e faptul că documentul în cauză nu era semnat de Blaga. Speculațiile pe marginea acestor două elemente n-au întârziat să apară și un număr mare de membri ai PDL au început să se comporte haotic, susținând sus și tare că ei nu pot înțelege ce se întâmplă în partidul lor și că nu vor accepta o conducere impusă de la Centru, în mod abuziv.

Între timp, dinspre Centru vin doar îndemnuri de pace. Marian Zlotea, de exemplu, susține că noua echipă trebuie să  fie lăsată să-și ducă la capăt misiunea și că asta nu va presupune înlăturarea completă a lui Nițulescu din peisaj: “Fac un apel la calm! De acum înainte, cei implicați trebuie să trateze situația cu multă maturitate. Mai mult, vrem să-l includem și pe Nițulescu în noul proiect, așa cum vrem să-i dăm o șansă și lui Florin Titirișcă, despre care am aflat din presa locală că este foarte combativ cu puterea din Alexandria. Eu sper acum doar că noua formațiune politică va funcționa bine!”

Nițulescu, însă, orgolios cum îl știm, nu va accepta niciodată mâna întinsă de la București și nici rolul secundar pe care liderii de la Centru îl pregătesc pentru el. De aceea, el a început să lupte prin toate mijloacele posibile pentru a restabili statu-quo-ul. În tot acest timp, sunt numeroși democrat-liberali teleormăneni care susțin că e ceva necurat în toată povestea asta, a lui Bitanu’, ajuns peste noapte, șef de partid. Fie că ar fi vorba de presiuni ale Centrului, fie că primarul de la Suhaia încearcă să le forțeze mâna actualilor susținători ai lui Nițulescu, toate variantele de interpretare nu-l avantajează pe Cristi Barbu. Și până se vor lămuri democrat-liberalii în legătură cu identitatea adevăratului lor șef, imaginea noului PDL se șifonează de la o zi la alta, în mod profund justificat.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Florenţiu Tănase a renunţat la funcţiile din PDL

Următorul articol

Judecătorii au trimis-o pe Floarea Alesu să frecventeze un program de reintegrare socială

Cele mai recente articole de Actualitatea politică