liberinteleorman.ro

Judecătorii au trimis-o pe Floarea Alesu să frecventeze un program de reintegrare socială

16 februarie 2015

Monica Vasilescu

floarea-alesuDupă condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare și impunerea de a efectua 80 de zile în folosul comunității, fosta șefă de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, Floarea Alesu, are de urmat un program de integrare socială. În dosarul cu infracțiuni de corupție, Curtea de Apel București a decis recent să admită apelul declarat de inculpata Alesu Floarea, împotriva sentinţei penale nr.106/18.11.2014 a Tribunalului Teleorman, Secția Penală.

Concret, judecătorii au desfiinţat în parte sentinţa penală atacată și, rejudecând pe fond, au decis: ”În baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal impune inculpatei să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate și înlătură disp. art. 93 alin. 2 lit. a Cod penal (n.r.: suspendarea executării pedepsei sub supraveghere). În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă inculpata la plata sumei de 12.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Menține restul dispozițiilor sentinţei atacate”.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Cine joacă la cacealma în PDL Teleorman?

Următorul articol

Poetul Mihail Tănase și-a transformat durerea în poezie

Cele mai recente articole de Actualitate