liberinteleorman.ro

Centrele de copii din Teleorman: Câți bani luau unele fete pentru servicii sexuale

25 iulie 2023

Dezvăluiri șocante din centrele de plasament din Teleorman: Acuzații de exploatare sexuală și neglijență a autorităților.

Noi informații cutremurătoare ies la iveală cu privire la condițiile din centrele de plasament din județul Teleorman, acolo unde fete minore au fost exploatate sexual în schimbul unor sume infime de bani și chiar pentru un pachet de țigări, după cum mărturisește o tânără care a părăsit centrul și are curaj să vorbească despre ororile văzute acolo. Aceste dezvăluiri revoltătoare au adus în prim plan neglijența și inacțiunea din partea autorităților, cu un accent deosebit pe șeful de centru Mihaela Paraschiv.

„Directoarea Mihaela Paraschiv venea pe modul şi punea pe copii cei mici să-i facă masaj la picioare. Ea lăsa fetele să plece acasă la iubiți fără anchetă socială că îi era frică că fug din centru și îi fac probleme. Primea cadouri în schimbul lăsării acasă. Cum se retrag bani din contul copiilor… mie mi-a zis o sumă de bani și am ieșit cu totul altă sumă extrem de mică. Cum lasă copiii să fumeze. Educatorii şi bucătarii de pe intim trimit copiii cei mici să ducă la magazin să le cumpere apă, cafea, nesuri, ce au ele nevoie”, a povestit tânăra.

Fete exploatate sexual pentru un pachet de țigări

Potrivit acesteia, mai multe fete din centrele de plasament au fost expuse la exploatare sexuală, acceptând să întrețină relații intime în schimbul unor sume de bani sau țigări. Întrebată cam câți bani luau, fata a răspuns: „păi ea făcea și pentru un pachet de ţigări, 100, 200, 50 de lei, făcea bani pentru ţigări”, a spus fata căreia îi vom păstra anonimatul.

Șefa de centru – Mihaela Paraschiv a fost informată cu privire la aceste practici de exploatare sexuală, însă nu a luat nicio măsură concretă pentru a stopa aceste activități ilegale. În ciuda faptului că avea obligația de a asigura protecția și bunăstarea copiilor din centrele de plasament, aceasta a ignorat avertizările și semnalele avute, lăsându-le pe tinere în continuare vulnerabile în fața agresorilor.

În ciuda acestor mărturii și a altor dovezi care indică faptul că minorele părăseau frecvent centrele de plasament, conducerea DGASPC Teleorman neagă. Florinel Dragomirescu a transmis, într-o solicitare a Liber în Teleorman, că situația nu există.

Răspunsul DGASPC Teleorman

Mărturia fetei

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Dezvăluiri cutremurătoare: Povestea traumatizantă a unui avort forțat în centrul din Roșiorii de Vede

Următorul articol

SURSE: Gâdea, vizită surpriză la Ciolacu

Cele mai recente articole de Actualitate