liberinteleorman.ro

Cei cinci care au speriat Roșiorii: Cîrciumaru, Duică, Petricioaia, Savu și Mincă cer de la un protestar câte 10.000 de lei/căciulă cu titlu de despăgubiri morale

În urmă cu mai bine de o lună, un autovehicul tapetat cu pancarte anti-PSD staționa în fața primăriei din Roșiorii de Vede. Ulterior, acesta a fost incendiat și furat, pentru a fi găsit câteva zile mai târziu abandonat în câmp, cu toate pancartele rupte și cauciucurile sfâșiate. Nici până în ziua de astăzi, autorii furtului și incendierii nu au fost identificați, în ciuda faptului că în zona primăriei din Roșiorii de Vede sunt destule camere de luat vederi. Dar presiunile împotriva protestatarului de la Roșiori nu s-au oprit. Ele continuă acum în instanță, actualul și fostul primar, împreună cu viceprimarul orașului și șeful poliției locale din Roșiorii de Vede cer de la protestatar despăgubiri morale în valoare de 10.000 lei/ persoană. Totul pentru că protestatarul a îndrăznit să scrie pe respectivele pancarte faptul că aceste persoane publice au probleme penale, sunt implicate în scandaluri publice și, nu în ultimul rând, au un comportament inadecvat pentru niște slujitori ai interesului public. Lucruri pe care nu le-a spus doar protestatarul în cauză, ci le-a reflectat presa locală și centrală ani la rând.

Practic, primarul Valerică Cîrciumaru, în tandem cu fostul primar Cristi Duică, viceprimarul Cristiana Piper-Savu, șeful poliției locale Petre Iancu Petricoaia și Violeta Mincă (funcționar public), cer instanței din Roșiorii de Vede să îl execute pe protestatar cu suma de 10.000 lei pentru fiecare dintre intimați, adică 50.000 de lei în total, cu titlu de daune morale.

În cadrul aceleiași cereri de chemare în judecată, cei cinci care au speriat Roșiorii mai cer onoratei instanțe și alte măsuri împotriva protestatarului. Printre acestea se numără: „Să-l obligați pe pârât să-și ridice auto și remorca, precum și pancartele din fața Primăriei Roșiorii de Vede, în caz contrar să ne autorizați pe noi să le ridicăm și să le ducem la domiciliul acestuia, obligarea pârâtului să-și ceară public scuze, să obligați pârâtul la plata cheltuielilor de judecată ocazionate în acest proces.”

Cu alte cuvinte, primarului Cîrciumaru, șefului Petricioaia, viceprimarului Cristiana Savu, fostului primar Cristi Duică și funcționarului public Violeta Mincă nu le mai ajunge! După ce s-au îmbuibat din banul public, fără să ofere mai nimic în schimb, acum cer bani de la un amărât care protestează în Roșiori (singurul, de altfel, care are curaj). Cei cinci care au speriat Roșiorii nu înțeleg democrația și demonstrează asta, dând în judecată practic un cetățean nemulțumit și solicitând acestuia daune morale pe care nu și le-ar putea niciodată permite. În plus, prin insistența de ridicare a caravanei cu mesaje de protest, cei în cauză demonstrează că n-au nicio legătură cu presiunile prin care a trecut protestarul: incendiere, furtul mașinii, sfâșierea pancartelor. Sau…

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Scandalul pestei porcine ia amploare în Teleorman: „Directorul Iulian Ianculescu trebuie să plătească cu funcția!”

Următorul articol

Se demolează stadionul municipal din Alexandria! Vom avea arenă cu facilităţi de Liga 1, la 40 milioane lei

Cele mai recente articole de Actualitatea politică