Se demolează stadionul municipal din Alexandria! Vom avea arenă cu facilităţi de Liga 1, la 40 milioane lei

în Actualitate/Administratie/Dezvăluiri/Politica altfel/Sport

48.075.291,71 lei vor fi luați din bugetul public (finanțare de la Compania Națională de Investiții) pentru construirea unui nou stadion în locul celui vechi, din Alexandria, demolat zilele acestea. Compania Naţională de Investiţii (CNI) a atribuit firmei bucureştene Euromateria SRL, o firmă cunosută pentru contractele derulate, dar și pentru contestații. SRL-ul este condus de Mihai Răzvan Gheorghe și are ca obiect de activitate ”lucrări de construcție a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Construcția se va face în parteneriat cu Pessina Costruzioni S.p.A., S&M Expert Proiect SRL. Lucrările vor dura un an și jumătate, oficial.

Viitoarea arenă va avea o capacitate totală pentru 5.496 spectatori şi o suprafaţă construită de 15.795 de mp. Complexul va avea un teren de fotbal cu iarbă de 68mx105 m și o pistă de atletism outdoor cu lungime de 400 metri, cu 6 culoare a 1.22 metri. Totodată, stadionul este prevăzut cu pista pentru sprint cu lungime totală de 130 metri la care se adaugă terenuri organizate în zone reziduale ale turnantelor (pentru săritură în lungime / triplu salt, săritură în înălțime, săritură cu prăjina, aruncarea cu discul / ciocanul). Complexul va dispune de următoarele facilități: spații pentru echipe (vestiare, cameră prim ajutor, cameră antidoping, etc); spații pentru oficiali (vestiar arbitri, cameră oficial meci, etc); spații pentru spectatori (locuri pe scaune, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, puncte principale de servire etc.); spații pentru presă (masa presei, boxă presă, cameră fotografi, platforme camere TV, studiouri TV, etc); sală de forță; sală antrenament atletism; spații recuperare sportivi; spații de cazare pentru sportivi (36 de camere), sală de mese pentru sportivi (96 de locuri), parcări pentru spectatori și autocare sportivi, sistem de nocturnă.

Toate acestea deși stadionul din Alexandria găzduiește, în mare parte, meciurile echipei FCM Alexandria, echipă din Liga a treia, deci, necesitatea investiției este discutabilă.

Sursă photo: Facebook/Alexandria, Teleorman, Romania

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*