Caz unic în România: cum a făcut Consiliul Județean Teleorman o campanie electorală „acoperită” din bani publici, cu titlul de aniversare

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Ziua județului Teleorman nu există. Niciun dubiu nu planează asupra acestei afirmații. Dar e foarte interesant cum exact în campania electorală s-a găsit un act domnesc medieval care atestă faptul că județul Teleorman ar avea o vechime de cel puțin 578 de ani. Și exact acum, Consiliul Județean Teleorman s-a gândit că ar fi bine să celebreze împlinirea acestei vechimi, cu fast, cu concerte, cu teatru și cu șpăgi electorale nemaivăzute până acum în toată istoria țării.

Acum, că s-a găsit sau nu un hrisov care atestă existența Teleormanului în istorie e deja o chestiune de finețe. Și numai despre finețuri nu poți discuta cu oameni care au terminat școala la fără frecvență. Așa că, de data aceasta, atragem atenția asupra unui alt aspect, cu implicații legale: evenimentele aferente așa zisei zile a județului Teleorman s-au cam întâmplat, după cum puteți vedea în programul de mai jos. Spectacole de teatru la Sala Polivalentă, concerte pe platoul din fața Casei de Cultură, concerte religioase. De pe 20 aprilie, județul Teleorman își tot celebrează vârsta. Problema e alta: toate evenimentele de până acum au fost organizate în afara cadrului legal! Oficial, astăzi, când scriem, după derularea mai multor evenimente cu caracter aniversar și profund electoral, NU EXISTĂ ZIUA JUDEȚULUI TELEORMAN!


Programul Zilei Inventate a Teleormanului (care se desfășoară în perioada aprilie-mai)

Hotărârea care ar urma să oficializeze existența unei astfel de ZILE, nu LUNI (așa cum se tot întâmplă de pe 20 aprilie încoace) ar trebui să fie adoptată MÂINE în Consiliul Județean Teleorman! Ce s-a întâmplat până acum, cu titulatura de Ziua Județului Teleorman, a fost PURĂ CAMPANIE ELECTORALĂ. În sens profund ilegal, pentru că nu ai voie, ca autoritate județeană, să susții o campanie electorală din bani publici. Vă prezentăm mai jos o copie a proiectului de hotărâre, prin care Dănuț Cristescu, președinte al Consiliului Județean Teleorman și inițiator al proiectului, vrea să consfințească oficial, abia de mâine, o aniversare care durează deja din luna aprilie. De fapt, vorbim despre o campanie electorală „acoperită”.

Evident că ne întrebăm și noi de ce și-ar fi asumat Dănuț Cristescu riscul de a fi cercetat de organele cu atribuții în materie pe marginea unei perioade de fast, inventate special ca să susțină material campania electorală din bani publici. Dar apoi ne amintim că Dănuț Cristescu este și el o marionetă a lui Dragnea, care dansează în funcție de cum i se trag sforile. Ne așteptăm ca partidele de opoziție din Teleorman să sesizeze această abatere de la regulile campaniei electorale, nu să asiste de pe margine la felul în care partidul unic face reguli noi pe banii noștri.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*