liberinteleorman.ro

Ziua Teleormanului a agitat spiritele în Consiliul județean: „Adevărul e că o ducem extraordinar de bine în județul Teleorman și locuitorii sar în sus de bucurie că suntem pe ultimul loc la șomaj!””

Celebrarea unei zile a județului Teleorman în plină campanie electorală are un iz puternic de ilegalitate. Președintele autorității județene, Dănuț Cristescu, nu se încurcă în detalii de tipul legilor, pentru că el încă se crede protejat de Dragnea. Așa că a inițiat o hotărâre de Consiliu Județean de instituire a Zilei Județului Teleorman pe data de 14 mai. În același timp, potrivit calendarului oficial al Zilei Județului Teleorman, manifestările au început de prin luna aprilie, chiar dacă nu a existat până astăzi o hotărâre care să ateste că Ziua Județului există cu adevărat. Și nici acum nu e foarte clar dacă hrisovul din timpul lui Vlad Dracul este documentul de referință pentru atestarea vechimii județului. Dar, așa cum nu se încurcă în legi, conducătorii Teleormanului nu se încurcă nici cu istoria. Așa că au decis ei să celebrăm, în plină campanie electorală, 578 de ani de existență a județului.

Astăzi a avut loc și o ședință extraordinară a Consiliului Județean Teleorman, prin care să se instituie oficial evenimentul. În mod surprinzător, o mare parte a opoziției nici n-a făcut efortul să fie prezentă.
Teodor Ogrăzeanu de la PMP, Adrian Florescu (PMP), Cătălin Vătafu (PNL), Ion Petre (PNL), Ivănică Relu (PNL), Constantinescu Florică (PNL), Adrian Bădulescu (PNL), Marin Țole (PNL) și Ciobanu Ana Cristina (PSD) nu s-au aflat astăzi în fotoliile de aleși ai oamenilor, pentru a-și susține punctul de vedere, prin vot, la ședința aceasta extraordinar de abuzivă, care a instituit o Zi a Județului, numai pentru ca PSD să-și permită luxul de a face o campanie electorală acoperită din bani publici.

Totuși, puțina opoziție prezentă în sală a făcut tot ce se putea pentru a explica colegilor că lucrurile care se întâmplă de o vreme sunt în afara legii. Maria Stoian, consilier județean al PNL, a fost foarte clară în această privință și chiar a spus că, împreună cu ai săi colegi, va ataca hotărârea, pentru a nu lua parte la ilegalitățile pesediste: „Ați dat un comunicat de presă în care spuneți: „Sărbătorirea în premieră a zilei județului Teleorman a generat entuziasm și a determinat organizarea unor manifestări festive de anvergură de către Consiliul Județean Teleorman”. Vreau să precizez că și noi suntem în campanie electorală și vă spun cu mâna pe inimă: n-am văzut niciun teleormănean entuziasmat de acest eveniment. Probabil entuziasmul a fost la dumneavoastră în birou. Din informațiile pe care le dețin, în marea majoritate a localităților din Teleorman se organizează zilele orașului sau, după caz, comunei. Este un lucru bun. Aș dori să îmi explicați cum beneficiază cetățeanul Popescu de la Pietroșani sau Siliștea Gumeși de acest eveniment, când majoritatea activităților se desfășoară în Alexandria. În plus, este civilizat să nu ne folosim de copii pentru a-i păcăli pe părinți. Marea majoritate a ansamblurilor sunt invitate la acest eveniment. Manifestările dedicate zilei județului au început pe 7 mai și abia astăzi, 9 mai, ne întâlnim în ședință să aprobăm acest proiect, eu consider că este eludată legea și personal mă voi consulta cu colegii din opoziție să atacăm această hotărâre, pentru că nu vrem să fim părtași la aceste ilegalități.”

Cristescu n-a binevoit să răspundă la nicio întrebare de bun simț a colegilor din Opoziție. nici măcar la cea legată de banii publici alocați manifestărilor și a preferat să se victimizeze și să se prefacă, de principiu, că nu înțelege gravitatea situației în care singur s-a pus: „A fost consultare publică. La Consiliul Județean Teleorman nu se face campanie electorală și n-are nicio legătură Ziua Județului Teleorman, care este adresată tuturor teleormănenilor, cu campania electorală. Repet încă o dată: nu mai încercați să duceți zona administrativă, Consiliul județean și teleormănenii, pentru că noi vrem să punem în valoare cultura și tradiția din Teleorman. Mâine are loc un eveniment foarte important: introducem conceptul de „Produs în Teleorman”. Vă rog frumos să participați la acest eveniment foarte important. O să vedeți că o să aibă un impact foarte mare la nivelul județului Teleorman. Să înțeleg că dumneavoastră, consilierii PNL, nu doriți să avem o zi a județului Teleorman. Am înțeles. Dumneavoastră puteți să le spuneți teleormănenilor că nu vreți ca județul Teleorman să aibă o zi a noastră. Sunt evenimente foarte importante și să vedeți ce impact va avea la nivel național!”

Trecând peste cunoașterea deficitară a limbii române, Cristescu n-a câștigat prea multe utilizând cartea victimizării. Iar la final, consilierul Alexandru Iliescu nu s-a mai putut abține și a strigat efectiv, pe bună dreptate, după cum puteți vedea și în materialul video de mai jos: „Acest proiect de hotărâre se înscrie în telenovela <Pentru că Putem>. Ați făcut Ziua Județului Teleorman, pentru că puteți. Adevărul e că o ducem extraordinar de bine în județul Teleorman și locuitorii sar în sus de bucurie că suntem pe ultimul loc la șomaj!” .

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Caz unic în România: cum a făcut Consiliul Județean Teleorman o campanie electorală „acoperită” din bani publici, cu titlul de aniversare

Următorul articol

Mara Calista: ”Victor Drăgușin și Dănuț Cuclea inventează propriile reguli de afișaj electoral”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică