Casa de la barieră, care apare în dosarul TelDrum, și tot orașul Turnu Măgurele, sub paza ”gorilelor” lui Dragnea!

în Actualitate/Actualitatea politică/Din culisele politice

Monica Vasilescu

Pe aici nu se trece… fără a fi urmărit la pas de oamenii lui Dragnea! Cam așa se traduce maniera comunistă pe care jupânul Liviu s-a gândit să o instituie la Turnu Măgurele, oraș în care deține terenuri, bălți, case, hotel și multe spații comerciale, netrecute, pe numele său, bineînțeles.

 

Pe orice drum din Teleorman este greu să te rătăceşti când întrebi de domeniile lui Liviu Dragnea, ținute în custodie de firma sa preferată – TelDrum SA. Casele, spațiile și terenurile pot fi indicate de majoritatea locuitorilor din Teleorman, chiar dacă nu toți fac asta asumându-și identitatea, de teamă. O teamă oarecum justificată, având în vedere că orice mișcare este controlată de oamenii lui Dragnea într-un stil pe care l-au întâlnit părinții noștri pe vremea lui Ceaușescu. Desigur, pare ridicol să vorbești despre comunism după mai bine de 28 de ani de democrație, dar privind ce se întâmplă în județul închistat în frica de jupân nu găsim prea multe diferențe între perioade.

La Turnu Măgurele, de exemplu, o urbe modestă cu oameni extrem de simpli, persoanele ”străine” de loc sunt urmărite la fiecare pas de ”gorilele” lui Liviu Dragnea. Pardon, ale TelDrum. (Am pus gorile între ghilimele pentru că am văzut și bodyguarzi impunători în alte împrejurări.) Pe Drumul Național 51 – Alexandria-Turnu Măgurele, înainte de barieră, pe partea dreaptă, un domeniu înconjurat de pomi, cu o poartă pe măsură, atrage atenţia. ”Aici este fosta casă a partidului, deținută în prezent de Liviu Dragnea. Aici și-a făcut fiul său casă”, am aflat de la un localnic. De la drum nu prea se vede ce este în interiorul curţii pentru că domeniul este înconjurat de bălării. Apropiindu-ne de gard, am putut observa o casă mare, înconjurată de o livadă impresionantă. Locația este deținută în prezent de firma TelDrum, iar pe vremuri, spun oamenii locului, se întâlneau securiştii. Acolo este fosta casă de protocol a PCR, întinsă pe mai bine de 3500 mp. Nu am putut admira frumusețea mai mult de un minut că, lângă noi, a apărut o maşină de teren, condusă de un argat al baronului. ”Ce căutați aici?”, a întrebat intrigat. ”Ne-am rătăcit, căutăm Cetatea Turris, aici ce este”? ”Turisel”, a răspuns paznicul, încercând să fie caustic. Ne-am deplasat către ieșirea spre strada principală, îndreptându-ne către oraș cu scopul de a ne întoarce pentru alte fotografii mai elocvente. În tot acest timp, mașina de teren era pe urmele noastre. Am oprit, din nou, în fața casei pe care și-o construiește Ștefan Valentin Dragnea, ”beneficiind” de același tratament de urmărire. Trimisul lui Dragnea a coborât, a tras cu putere de portiera autoturismului nostru, am coborât geamul și, din nou, ne-a întrebat ce vrem. I-am răspuns politicos că nu este treaba lui ce facem noi pe un drum public și l-am întrebat, la rândul nostru, dacă orașul Turnu Măgurele îi aparține. ”Nu”, a venit răspunsul corect, după care și-a tras gluga pe cap și s-a îndreptat spre poarta casei cu pricina, vorbind, nervos, la telefon. Am părăsit orașul cu un gust amar și cu gândul la oamenii locului care sunt, probabil, descurajați să ia atitudine în societate cu astfel de comportamente ale celor angajați de jupâni să ”facă legea lor”…

Cât despre casa de la barieră, ea apare în rechizitoriul întocmit de procurori în dosarul TelDrum (facsimil), în care Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat și alte fapte comise în perioada în care era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman. Alături de el, în acest dosar sunt cercetate alte opt persoane din conducerea TelDrum, asociaţi ai unor societăţi comerciale sau funcţionari, printre care Petre Pitiş, fost consilier în cadrul CJ Teleorman, reprezentant al TelDrum SA, anchetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu, Florea Neda, reprezentant TelDrum, cercetat pentru constiuirea unui grup infracţional şi complicitate la abuz în serviciu, dar şi reprezentanţi ai unei firme, Florian Ion şi Daniel Neagoe, aceştia fiind acuzaţi că făceau parte din grupul infracţional organizat.

1 Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*