Când nu agresează oameni nevinovați, polițistul Găvănescu își terorizează vecinii și se crede stăpân peste domeniul public

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

După ce am consemnat abuzurile polițistului care are grijă de ordinea publică în comuna Brânceni, și alți cetățeni nemulțumiți de comportamentului purtătorului de uniformă ne-au scris cu privire la abuzurile acestuia.

Nu le vom relata pe larg, dar menționăm totuși faptul că polițistul Mihail Găvănescu pare a avea o problemă cu toți cei care circulă cu bicicleta. Aceștia îl supără atât de tare pe polițist, încât nu se poate abține din a le aplica tot felul de corecții fizice. Deși mulți cetățeni s-au adresat organelor competente, pentru a-l mai tempera pe polițistul agresiv, se pare că nicio plângere de-a lor n-a impresionat până acum pe cineva.

De unde și impresia generală a celor care-l cunosc că polițistul are o protecție superioară la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție. Cu promisiunea că vom investiga mai departe cazul și vom vedea și cine sunt cei care protejează astfel de purtători de uniformă, încheiem deocamdată povestea lui Găvănescu.

Dar nu într-un mod dramatic, pentru că probabil n-a apărut contextul pentru ca Găvănescu să comită acte antisociale care să-l scoată definitiv din rândurile oamenilor legii, ci într-unul comic. Căci polițistul Găvănescu pare să fie un personaj colorat în nuanțe cu totul și cu totul aparte.

El are o casă în comuna Brânceni și un apartament în Alexandria. Se pare că vecinii lui din Alexandria sunt, însă, la fel de supărați pe polițist ca și oamenii din comuna Brânceni.

Un vecin de-al lui Găvănescu ne-a relatat următoarele: “Probleme cu polițistul despre care ați scris, polițistul Găvănescu, am avut și eu. Mi-a rupt ștergătoarele de la mașină pentru că am parcat pe un loc pe care el îl consideră al lui. De altfel și-a scris pe domeniul public numărul mașinii lui. Și nimeni nu are voie să parcheze în locul lui.”

Povestea ne-a amuzat, așa că am fost să verificăm. Și nu mică ne-a fost mirarea de a descoperi că relatarea vecinului nemulțumit coincidea cu realitatea. Ba chiar mai mult, și la casa sa din Brânceni, polițistul Găvănescu și-a trecut numărul mașinii pe gard, pentru a evita situațiile în care cineva ar parca în locul lui.

Revenind la apartamentul din Alexandria, în care Găvănescu locuiește, am constatat că în scara blocului există un afiș cu un conținut cel puțin straniu: “Vă rugăm frumos să urcați și să coborâți scările numai pe partea dinspre balustradă!”.

Vecinii spun că polițistul Găvănescu este autorul afișului, așa că unul dintre ei i-a și răspuns: “Începând de astăzi, locatarii vor trebui să respecte următoarele reguli de circulație: cei care urcă vor trebui să o facă pe partea cu balustrada, cei care coboară, vor trebui să o facă pe partea cu peretele. Vecinii ce nu vor respecta regulile, vor fi sancționați cu luarea carnetului de conducere și chiar cu exilul!” Dincolo de comicul situației, trebuie să vă mărturisim că am avut și curiozitatea de a analiza pagina de socializare a polițistului Găvănescu.

Printre postări cu totul și cu totul stranii, am remarcat și fotografia unui tort făcut pentru copiii lui. Un tort cu glazură de pistol… Din punctul respectiv, noi n-am mai râs… Și poate dacă noi nu mai râdem, iar șefii lui n-o să-i mai asigure protecție, poate salvăm vreun nevinovat pe termen lung. Încercăm, domnilor în uniformă?

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*