Casa de Cultură din Alexandria va purta numele marelui folclorist Liviu Vasilică

în Actualitate/Cultură/Omul de lângă noi

Se întâmplă și lucruri normale în Teleorman. De curând, autoritățile au decis să dea numele Casei de Cultură din Alexandria, care se află în lucrări de modernizare de vreme bună, marelui folclorist Liviu Vasilică. Se pare că Florin Vasilică – fiul regretatului artist și primarul Alexandriei – Victor Drăgușin au îngropat „securea războiului”, divergențe care veneau pe bună dreptate după ce ani la rând numele reputatului om de folclor a fost lăsat în uitare de către cei care au obligația morală de a promova valorile locului și au hotărât să înceapă „o colaborare frumoasă”. Cel puțin asta a anunțat Florin Vasilică.

„Prins cu una – alta am uitat să vă anunț niște lucruri destul de importante și onorante în același timp:- La inițiativa Primăriei Alexandria și a domnului primar, Victor Drăgușin, Centrul Artelor din Alexandria (fosta Casă de Cultură) va purta numele tatălui meu, Liviu Vasilică. – Am început o colaborare frumoasă cu Consiliul Județean Teleorman și Primăria Alexandria, răspunzând prezent și fără pretenții la solicitările acestora de a mă alătura lor în demersurile culturale pe care le întreprind. În curând voi avea o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Teleorman, dl. Adrian Gâdea, pentru a discuta despre o colaborare constantă în promovarea culturală a județului nostru, ambele părți arătându-ne deschiderea către o colaborare benefică imaginii culturale a județului”, a transmis Florin Vasilică.

Lucrările la Casa de Cultură din Alexandria, locaș care a fost mulți ani tributar restaurantelor, sălilor de sport sau firmelor de pază, au început în august 2020, deși apărea printre obiectivele de investiții ale primarului Drăgușin de prin 2015. La finalizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Reabilitarea și modernizarea Casei de Cultură din Alexandria” se urmărește punerea în valoare a spațiilor neconvenționale, în scopul desfășurării de activități cultural-artistice, dar și stimularea dezvoltării sectorului cultural în municipiul reședință de județ. Valoarea totală a obiectivului de investiții se ridică la suma de 28.559.596,27 lei, bani care sperăm că vor fi investiți cu folos și că urmează activități care să vitalizeze viața culturală din Alexandria cel puțin, fiindcă aici, în Teleorman, Marin Preda, Gala Galaction, Constatin Noica, Zaharia Stancu, Liviu Vasilică au lăsat urme care nu pot fi nevalorificate.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*