Când nu ai Tel Drum în județ, drumurile… mai răzleț

în Actualitate/Administratie/Diverse

Monica Vasilescu

poeni2

DJ 701 este unul dintre tronsoanele rutiere importante, deoarece face legătura între opt localităţi din partea de Nord a judeţului Teleorman şi conexiunea cu reţeaua rutieră din judeţul Dâmboviţa. Cu toate acestea, o porțiune considerabilă de drum a rămas de ani buni neasfaltată. Este vorba de 7-8 km de drum, la margine de localitatea Poeni, rămășiță care ar fi în proprietatea județului vecin, ne-a asigurat președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea. ”Drumul aparţine de Dâmboviţa, am vorbit cu preşedintele CJ și a pregătit documentaţia pentru asfaltare”, a declarat Adrian Gâdea.

Cât privește partea județului nostru, Consiliul Judeţean Teleorman și-a făcut ”treaba”. Este de notorietate scandalul care a ținut primele pagini ale ziarelor referitor la proiectul “Reabilitarea DJ 701, limita judeţului Dâmboviţa – Gratia – Poeni – Siliştea – Scurtu Mare – Slăveşti – Ciolăneşti – Zâmbreasca – Dobroteşti, pe o distanţă de 55,45 kilometri”.

Știm cu toții că, în 2011, când administrația era sub coordonarea lui Liviu Dragnea, ca urmare a unui control al Comisiei Europene, s-a depistat cheltuirea fondurilor pentru infrastructură. Atunci, scandalul a dus la oprirea, pentru două luni, a plăților intermediare. Ne amintim, de asemenea, faptul că lucrarea a fost câștigată, în 2009, de firma TelDrum, oferta acesteia fiind cea mai scumpă dintre toate participantele la licitație.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*