Când nu ai Tel Drum în județ, drumurile… mai răzleț

în Actualitate/Administratie/Diverse

Monica Vasilescu

poeni2

DJ 701 este unul dintre tronsoanele rutiere importante, deoarece face legătura între opt localităţi din partea de Nord a judeţului Teleorman şi conexiunea cu reţeaua rutieră din judeţul Dâmboviţa. Cu toate acestea, o porțiune considerabilă de drum a rămas de ani buni neasfaltată. Este vorba de 7-8 km de drum, la margine de localitatea Poeni, rămășiță care ar fi în proprietatea județului vecin, ne-a asigurat președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea. ”Drumul aparţine de Dâmboviţa, am vorbit cu preşedintele CJ și a pregătit documentaţia pentru asfaltare”, a declarat Adrian Gâdea.

Cât privește partea județului nostru, Consiliul Judeţean Teleorman și-a făcut ”treaba”. Este de notorietate scandalul care a ținut primele pagini ale ziarelor referitor la proiectul “Reabilitarea DJ 701, limita judeţului Dâmboviţa – Gratia – Poeni – Siliştea – Scurtu Mare – Slăveşti – Ciolăneşti – Zâmbreasca – Dobroteşti, pe o distanţă de 55,45 kilometri”.

Știm cu toții că, în 2011, când administrația era sub coordonarea lui Liviu Dragnea, ca urmare a unui control al Comisiei Europene, s-a depistat cheltuirea fondurilor pentru infrastructură. Atunci, scandalul a dus la oprirea, pentru două luni, a plăților intermediare. Ne amintim, de asemenea, faptul că lucrarea a fost câștigată, în 2009, de firma TelDrum, oferta acesteia fiind cea mai scumpă dintre toate participantele la licitație.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*