liberinteleorman.ro

Un polițist din Teleorman bate femei și bărbați în interes de serviciu: „Mi-a lovit soția cu pumnul, m-am dus să o apăr, m-a lovit și pe mine, mi-a prins mâna în ușă…”

12 ianuarie 2018

Liniștea comunei Brânceni din județul Teleorman se află pe mâinile unui spirit neliniștit, purtător de uniformă. Numele lui este Mihail Găvănescu și este șef de post în localitate. De mai multă vreme, oamenii din comună se plâng de comportamentul abuziv al polițistului, dar niciodată nu s-a luat vreo măsură împotriva lui. Totuși, oamenii au ajuns la un grad de disperare, văzând că nimeni nu ia măsuri împotriva acestui purtător de uniformă, încât nu se mai tem să vorbească și își strigă povestea tuturor celor care își fac timp s-o asculte. Liviu Bogdan Matei este unul dintre cei care se luptă pentru a-l pedepsi pe polițistul de la Brânceni de ani întregi, fără niciun rezultat. Găvănescu i-a lovit soția, l-a lovit pe el  și i-a dat, în schimb, amenzi rutiere în valoare de peste 100 de milioane de lei vechi. Mai mult, pentru că Liviu Matei este șofer profesionist și mașina îi este necesară pentru a supraviețui, polițistul Găvănescu i-a suspendat permisul de conducere în repetate rânduri, fără motive însemnate. Dar să-l lăsăm pe cel în cauză să ne spună o poveste despre abuzul îmbrăcat în uniformă:

Pe data de 2 octombrie, traversam de la un magazin din centrul satului și mă îndreptam către casă. Polițistul Găvănescu, fiind în mașina de poliție, în fața altui magazin, mi s-a adresat: „Bău, fraiere, vezi că mergi cu bibicleta pe șosea. Ai amendă astăzi!” Eu am coborât să merg la el, că aveam deja amenzi de aproape 100 de milioane. Nu știam că numai în ziua aceea, avea să îmi mai scrie o amendă de 6000 de lei. El e polițist în localitate de 15 ani și șef de post de cel puțin 10 ani. Am coborât la el, l-am întrebat de ce mă face fraier și de ce nu mi se adresează politicos și atunci a scos pistolul. Mi-a zis să îl însoțesc la post. Am luat bicicleta și am ajuns în curtea postului de poliție. Avea în continuare pistolul scos și mi s-a făcut teamă. Am apelat serviciul 112, timp în care el, ca să mă împiedice să-i sun pe colegii lui de la Poliție, mi-a descărcat un spray în ochi. Atunci am solicitat Salvarea. Am rămas paralizat pe bancă. Între timp, mi-am sunat soția, ca să vină să îmi ia bicicleta, ca să pot merge la spital. Când a venit soția mea, polițistul Găvănescu i-a scris soției mele o amendă de 4500 de lei. A mers în postul de poliție cu polițistul, pentru a-i cere explicații. Și am auzit de pe bancă un țipăt. Mi-a lovit soția cu pumnul și soția mea are vreo 45 de kilograme. M-am dus să o apăr, m-a lovit și pe mine, mi-a prins mâna în ușă. Am certificat medico-legal în acest sens. A venit Salvarea. Apoi a venit nașul lui, care este comisar de poliție, șeful Secției Rurale din Alexandria  și ca să justifice pentru ce a scos pistolul și ne-a bătut, mi-a făcut o plângere mie pentru ultraj. Vă dați seama că eu nu l-am agresat fizic, nu îmi stă în fire, nu am astfel de antecedente. Pe 31 iulie 2017 am declarat toate acestea la Parchet. Dar nici până în ziua de azi  nu s-a făcut nimic. Dosarul a rămas la Parchet și la Corpul de Control Intern.

Și mai interesant este faptul că polițistul Găvănescu scrie procesele verbale de amendă în mod ilegal. La rubrica în care este menționat martorul, Găvănescu pune una sau două persoane, care nu sunt niciodată prezente, dar cărora le cunoaște datele, iar semnătura nu aparține martorului, ci agentului de poliție. Se pare că acest abuz de putere n-a impresionat pe nimeni și astfel partea vătămată nu mai are decât soluția de a ruga presa să-i facă dreptate. Măcar pentru stima lui de sine…

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Poliția Teleorman recrutează, din sursă externă, polițiști și personal contractual

Următorul articol

Când nu agresează oameni nevinovați, polițistul Găvănescu își terorizează vecinii și se crede stăpân peste domeniul public

Cele mai recente articole de Actualitate