liberinteleorman.ro

Când are timp “Arendaşul cel Viteaz” să administreze judeţul?

mirciulicaCarmen Dumitrescu

Mircea Dumitrescu este administratorul judeţului Teleorman. Până aici, nimic inedit. “Decât atât”, vorba lui Dragnea, că de Dumitrescu se tem mulţi, aproape inexplicabil. Unii spun că are o inteligenţă peste medie, alţii spun că e genul de om care tace şi face, aşa că numai imprudenţii şi l-ar pune în cap. Dar, pe lângă legendele construite în jurul personajului foarte simpatic de la Consiliul Judeţean Teleorman, există şi câteva certitudini. Iar una dintre ele ar fi aceea că Dumitrescu are o pasiune pentru pământ. Pâmânt agricol. Acest “Ion” al Teleormanului face ce face şi mai cumpără nişte hectare de teren agricol periodic, având o pasiune pentru cultivarea de porumb, grâu sau floarea soarelui. O scurtă trecere în revistă a declaraţiei sale de avere te duce cu gândul la un mare arendaş, deşi Dumitrescu are şi terenuri în arendă, şi terenuri concesionate, şi terenuri cumpărate… pe numele rudelor, ca de aia trăim în Teleorman, ca să ne băgăm rudele la înaintare când e vorba de făcut afaceri profitabile.

Peste 80 de hectare la Trivalea Moşteni

Dacă priveşti terenurile lui Mircea Dumitrescu, răspândite prin destule comune din judeţ, te ia ameţeala. Efectiv, stai şi te gândeşti cât de capabil trebuie să fie un om care administrează un judeţ întreg şi are timp să se şi ocupe de atât pâmânt agricol. Potrivit primarului de la Trivalea Moşteni, Marius Bocăncilă, Mircea Dumitrescu are în comuna lui peste 80 de hectare de teren agricol: “Păi… are… N-aş putea să vă spun cu exactitate câte hectare, dar cred că sunt vreo 86. Nu toate sunt în arendă, 50 de hectare cred că le are în arendă şi vreo 30 concesionate, şi pe sume destul de mari. Din ce ştiu eu, cultivă acolo grâu, porumb şi floarea soarelui. ” Asta înseamnă că administratorului judeţului îi merge foarte bine, chiar dacă, în mod paradoxal, în declaraţia de avere el nu a trecut nimic la capitolul “Venituri”, deci nu putem şti cu exactitate cam câţi bani face Dumitrescu din agricultură, care pare a fi pasiunea lui principală. Dar nu ne îndoim că merită să investească în agricultură, chiar şi cu riscul de a se ocupa mai puţin de treburile lui la Consiliul Judeţean.

Alte 40 de hectare la Olteni…

Primarul de la Olteni, Emilian Mărcuşanu, vorbeşte destul de iritat despre Mircea Dumitrescu. Pesemne, i se pare şi lui că administratorul judeţului şi-a cam încărcat timpul liber, dar şi pe cel în care ar trebui să fie ocupat. De aceea, el nu neagă faptul că Dumitrescu are ceva proprietăţi pe la el prin comună, dar şi terenuri luate în arendă. Vreo 40 de hectare. Mizilic! Păi, faţă de totalul terenurilor de care se ocupă, hectarele de la Orbeasca sunt o joacă de copil. Ni-l şi imaginăm pe Dumitrescu, aranjat la ţol agricol, săpând pământul şi aşteptând înfrigurat recolta. Apoi îşi ia costumul, cravata ş face ordine prin consiliu, ca să-l ajute pe Gâdea, lipsit probabil de experienţa administativă a celui care l-a precedat în cel mai înalt scaun din judeţ. Astfel, Mărcuşanu ne-a declarat că Dumitrescu se descurcă bine şi în comuna lui: “Ce să vă spun eu despre terenurile lui Mircea Dumitrescu? Păi are în jur de 40 de hectare doar în Olteni. Unele în arendă, altele ale lui… Probabil că le cultivă. Nu ştiu… Dar cred că e vorba, în principal, de grâu… ”

La Orbeasca are atâtea terenuri, încât primarul nu le ştie numărul…

dumitrescu2Şi lista terenurilor agricole de care Dumitrescu se ocupă nu se opreşte aici. El are destul pământ şi la Orbeasca. Numai că acolo e greu de estimat exact cât. Cel puţin asta susţine primarul comunei, Gheorghe Budică, atunci când este întrebat despre terenurile administratorului judeţului: “Păi Mircea Dumitrescu are terenuri aici în comună, dar eu nu ştiu care sunt. Chiar nu ştiu. Că sunt multe şi nu sunt compacte. Cred că are şi unele cumpărate, are şi în arendă. Dar nu le ştiu numărul şi sunt răsfirate pe toată suprafaţa comunei. N-aş putea să vă indic locul…” Ni s-a părut cel puţin ciudat că primarul din Orbeasca nu ştie că la intrarea în comuna sa tronează, impozantă, ferma administratorului judeţului. Şi că toată lumea din comună ne-a putut indica locaţia terenurilor lui Dumitrescu, mai puţin primarul, vizibil deranjat de curiozităţile noastre. Probabil că Budică habar nu are cât de fascinant poate fi în ochii noştri un Mircea Dumitrescu întreprinzător. Dar va afla, la fel cum va afla şi Dumitrescu despre faptul că Budică n-are habar de pasiunea lui pentru agricultură.

Când vă mai odihniţi, domnule Dumitrescu?

dumitrescuMircea Dumitrescu pare a fi un om foarte activ. E suficient să-l vezi în şedinţele de Consiliu Judeţean, când umblă ca argintul viu printre consilieri, dând dispoziţii, sfaturi şi, adeseori, ironizând opoziţia. Se vede cu ochiul liber cât de mândru se simte în calitatea lui de mână dreaptă a lui Dragnea în teritoriu şi bucuros de respectul colegilor lui de partid, care îl critică… dar numai după ce se întoarce cu spatele. Cu presa nu prea vorbeşte, că jurnaliştii sunt sub nivelul lui. Dar, dacă se supără, are mijloace specifice de a contracara ameninţările. Aşa că nu e greu de crezut că Dumitrescu are nevoie şi de alte moduri de a-şi consuma energia. Dar ne-am fi gândit la o grădină la ţară, unde să cultive legume şi să crească flori rare, niciodată la potenţialul lui de a fi un mare arendaş, capabil să cultive sute de hectare de teren agricol. Nu e nimic rău nici în asta, dar când mai are timp “arendaşul cel viteaz” să administeze şi judeţul? Pentru că nu poate fi lucru uşor să cultivi atâtea hectare şi să te trezeşti dimineaţa pentru a ajunge la timp la birou şi a dispune măsuri pentru binele unui judeţ întreg. De aceea, dacă ar trebui să trecem de la dramă la comedie, am putea concluziona că Superman lucrează la Consiliul Judeţean şi, ori de câte ori aude un lătrat de câine, zboară rapid către terenul agricol afectat, pentru a-şi feri roadele muncii de ostilitatea străinilor. Care îi vor răul cu toţii, pentru că e pesedist şi pentru că toţi pesediştii sunt oameni deştepţi şi cinstiţi, dar loviţi în plex, ca o rană, de mania persecuţiei.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Interviu cu Viorica Dăncilă: “Cred că avem cu toții lucruri mai importante de făcut pentru români decât să ne pierdem timpul cu bârfe politice”

Următorul articol

Instanţa a stabilit termen în dosarul în care avocatul Cătălin Dumitru este cercetat pentru luare de mită

Cele mai recente articole de Actualitatea politică

Don't Miss