liberinteleorman.ro

Instanţa a stabilit termen în dosarul în care avocatul Cătălin Dumitru este cercetat pentru luare de mită

15 august 2014
Advertisement

Monica Vasilescu

radulescuArestaţi în luna martie pentru că au primit mită 1 milion de euro de la un afacerist din Satu Mare, avocatul Cătălin Dumitru şi fiul acestuia, Alexandru Cătălin Dumitru Rădulescu, au primit termen de judecată. În data de 2 septembrie 2014 urmează să aibă loc prima înfăţişare stabilită de Curtea de Apel Oradea, acolo unde are loc judecata.
Amintim că, în data de 21 martie 2014, magistraţii orădeni au hotărât cercetarea în arest preventiv a inculpaţilor Michael (Power) Mureşan, Cătălin Dumitru şi Alexandru Cătălin Dumitru Rădulescu pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani, după cum se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul DNA.

Conform ordonanţei de reţinere întocmită de procurorii anticorupţie, în cursul lunii martie 2013, inculpatul Cătălin Dumitru, vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Restituire a Proprietăţilor (ANRP) la acea dată, a pretins de la inculpatul Michael Mureşan suma de 1.000.000 euro din totalul de 5.213.222 euro pe care acesta ar fi urmat să îl încaseze de la ANRP, ca urmare a unei executări silite. În schimbul banilor, vicepreşedintele ANRP a susţinut că îşi va încălca atribuţiile de serviciu legate de procedurile administrative pe care Michael Mureşan, titular al unui drept litigios, le avea în derulare cu ANRP, independent de executarea silită.

În data de 13 mai 2013, inculpatul Cătălin Dumitru a primit de la inculpatul Michael Mureşan, prin intermediul fiului său, inculpatul Alexandru Rădulescu Dumitru, echivalentul sumei de 1.000.000 euro, în scopul arătat mai sus. Pentru ascunderea adevăratei destinaţii a sumelor de bani care au făcut obiectul cumpărării de influenţă şi dare de mită, Michael Mureşan a întocmit, în fals, înscrisuri sub semnătură privată intitulate “Contract de împrumut”, întocmite de rude ale persoanelor implicate în activitatea infracţională, mai spun organele abilitate.

Din bani, se pare că Dumitru, unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din Teleorman, a cumpărat pe numele celor trei fii ai săi autoturisme de lux în valoare totală de aproximativ 50.000 euro, un apartament în Bucureşti cu suma de 170.000 euro şi a încheiat, prin doi fii ai săi, precontracte de vânzare cumpărare pentru două apartamente situate în Capitală în valoare de 124.000 euro fiecare. Achiziţionarea acestor bunuri s-a făcut ulterior primirii sumei de 1.000.000 euro, în condiţiile în care Cătălin Alexandru Dumitru Rădulescu şi cei doi fraţi ai săi nu au loc de muncă.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Când are timp “Arendaşul cel Viteaz” să administreze judeţul?

Următorul articol

Comisarul “Şoric” are conflicte… de interese

Cele mai recente articole de Actualitate