Campion mondial, din nou! Luptătorul Attila Szabo a luat medalia de aur în Georgia și a încheiat cariera în glorie

în Actualitate/Actualitatea politică/Cultură/Omul de lângă noi/Sport

Așa cum ne așteptam, Attila Szabo (Teleorman – România) a câștigat medalia de Aur şi titlul de Campion Mondial la Lupte greco-romane, în Tbilisi (Georgia), în urma unui meci foarte disputat cu reprezentanții mai multor țări, o competiție la care au participat sute de foşti campioni europeni, mondiali şi medaliaţi olimpici.

Omul care și-a transformat pasiunea pentru lupte în performanţă absolută a plecat încrezător la Campionatul Mondial de lupte greco-romane și lupte libere din Georgia, ultima competiție oficială din cariera sa, din cauza vârstei de participare limitată la 60 de ani.

În această seară, luptătorul nostru l-a făcut KO pe adversarul său și a ocupat locul întâi pe podium, acolo unde i s-a cântat imnul țării, cel mai aprig susținător fiindu-i familia: soția și cei doi copii, care au împărtășit vestea pe Facebook.

Povestea lui Attila Szabo, noul și, totodată, vechiul campion mondial la lupte, este una impresionantă. A început să facă sport la 16 ani și, doar în șase luni, a devenit campion. A fost numărul 1 timp de 12 ani, dar, din cauza numelui, pe vremea lui Ceaușescu, nu a putut participa la competiții internaționale, așa că s-a decis să plece, pentru o perioadă, din țară. A lucrat și a luptat o vreme în Germania, după care s-a întors în țară pentru a-și clădi traiectoria în viață. A ales Teleormanul să-i fie ”acasă” fiindcă zona s-a potrivit cel mai bine pe ideile sale privind agricultura, domeniul în care, de asemenea, excelează. În 2013, fostul sportiv de performanță a fost convins de un prieten să participe la Campionatul Mondial de lupte pentru veterani și, în câțiva ani, medaliile câștigate de Attila s-au înmulțit, el ocupând prima poziție pe podium și la ultima competiție oficială din carieră.

Bucuria sa este comună cu a multor prieteni pe care i-a apropiat în timp, pentru că Attila Szabo este un mare om înainte de a fi sportiv de nivel mondial sau agricultor de succes în Teleorman.

Citiți și: Campionul mondial Attila Szabo: ”Am fost un copil foarte sărac. Când am ajuns campion național, după numai șase luni de zile, nu știam ce e ăla campion național”

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. Un sport care la noi a început să dispară. E o mândrie și o plăcere să vezi că mai sunt oameni care practică acest tip de sport.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*