EXCLUSIV. Șefu fură lemne din pădurea publică, autoritățile constată infracțiunea și țin dosarul la sertar!

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Primarul din Scrioaștea, Marian Șefu, este cunoscut opiniei publice după ce a declarat unui post central de televiziune că niște copii care citesc sunt infractori. Proiecția pare evidentă, în condițiile în care Marian Șefu este el însuși acuzat de infracțiuni mult mai serioase decât cititul (pe care, între noi fie vorba, nici nu credem că l-a experimentat prea des). Iar una dintre ele este aceea că primarul localității Scrioaștea fură lemne din pădurea publică a comunei în interes personal și folosește în acest sens utilajele primăriei. Povestea e mai veche, dar obiceiul s-a păstrat. Problema e, însă, alta. Autoritățile au fost informate cu privire la „obiceiul” acesta al edilului, însă din 2017, când s-a constatat pentru prima dată că faptele de care e acuzat se confirmă, și până în ziua de astăzi, dosarul stă la sertar într-o secție de poliție rurală. Pur și simplu, nimeni nu vrea să-l penalizeze pe Șefu care fură lemne din pădure și le duce la el în curte, pentru a le folosi în interes personal. De asemenea, acuzațiile merg și în direcția consilierului său și al unei doamne apropiate lor, care ar beneficia de încălzire din fondul forestier public.

Marian Șefu nu este un primar oarecare. El se revendică de la principiile social-democrației teleormănene și, în consecință, este un om foarte bogat. Potrivit declarației sale de avere, Șefu are șase terenuri în Scrioaștea, un apartament în București, un apartament în Alexandria, două case de locuit în Scrioaștea și două spații comerciale (cum se împacă ideea de comerț cu cea de ales public trebuie să stabilească altcineva, nu noi).

În plus, Marian Șefu deține 3 autoturisme și economii de peste 21.000 lei. Câștigă în fiecare an peste 64.000 lei, așa că nu putem decât concluziona că Marian Șefu e un ales local cu lipici la avere. Și asta nu pare a fi întâmplător, dacă ne uităm la faptul că acest individ care are nenumărate proprietăți imobile și mobile se pretează la a fura din pădurea publică lemne pentru iarnă. Și nu vorbim despre niște cantități neînsemnate. Nu! Vorbim despre un volum al materialului lemnos tăiat ilegal de 25.000 mc.

S-au realizat filmări în mod repetat în pădurea din Scrioaștea, în unele dintre ele fiind prezent și Marian Șefu, în timp ce supervivează tăierile ilegale. În baza filmărilor și plângerilor făcute de unii localnici, Garda Forestieră București a constatat că aspectele semnalate se confirmă.

Mai mult, Garda Forestieră București constată că volumul de material lemnos rezultat în urma tăierilor ilegale are o valoare de 7.860 lei. Cazul a fost preluat în anul 2017 de către Secția de Poliție nr.5 Dobrotești, făcând obiectul a două dosare penale, care stau și astăzi…. la sertar.

O fostă juristă a primăriei din Scrioaștea, Alina Ionela Gloabă, ne-a povestit că lemnele tăiate cu utilajele instituției publice sunt ulterior duse acasă la Marian Șefu sau la consilierul acestuia, precum și la o doamnă apropiată lor: „Lemnele sunt duse la primar acasă, și o mașină merge la consilierul lui și alte două la niște persoane, printre care și o doamnă apropiată lor. Vorbim despre lemn de pe domeniul public, din proprietatea publică a comunei. Se folosesc în acest sens utilajele primăriei din Scrioaștea.”

În sprijinul spuselor fostei juriste vin și filmările care arată cum curtea primarului Șefu e plină de lemn proaspăt tăiat, după ce el este surprins în timp ce supervivează tăierile ilegale de care tot el beneficiază. Pentru a elimina orice urmă de îndoială, atașăm filmările cu pricina și recomandăm autorităților să ia totuși în calcul posibilitatea de a-și face datoria. Chiar și când vine vorba de unul pe care-l cheamă Șefu…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*