Gestul extraordinar al unui campion: Attila Szabo a dedicat aurul prietenul său recent trecut în neființă, Mihai Murar

în Actualitatea politică/Sport

Câștigarea medaliei de aur la Campionatul Mondial de Lupte de la Tbilisi de către Attila Szabo a fost o bucurie enormă pentru toți cei care îl cunosc pe luptător și știu cât a muncit în toți acești ani pentru a-și menține performanțele. De aceea, ziua de 8 octombrie a fost una cu adevărat memorabilă, Attila încheindu-și cariera exact așa cum și-a dorit: în glorie. Așa cum am mai menționat, acesta a fost ultima participare a luptătorului la campionatele mondiale, având în vedere că a atins limita de vârstă decisă de federație pentru înscrierea în competiții. În fiecare an, campionul stabilit de ani buni în Teleorman a bifat performanțe majore la nivel mondial, iar aurul de anul acesta nu face altceva decât să confirme valoarea extraordinară a acestui om, pe care Teleormanul l-a adoptat, chiar dacă nu i-a recompensat întotdeauna meritele deosebite.

Însă ziua glorei lui Attila Szabo e legată pentru totdeauna și de un moment emoționant al campionului, care a decis să dedice aurul câștigat în Georgia prietenului său bun, trecut recent în neființă în urma unui infarct, istoricul și omul politic Mihai Murar. Astfel, Attila a scris pe contul său de socializare, imediat după câștigarea celei mai valoroase medalii, următorul mesaj: „Mihai, medalia asta este pentru tine!” Cu acest prilej, campionul nostru a demonstrat că nu este doar un sportiv de mare clasă, ci și un prieten pe măsură, cu un caracter absolut admirabil.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*