liberinteleorman.ro

CAMPANIA GLOBALĂ PENTRU EDUCAȚIE 2018

11 mai 2018

Sub sloganul ”Respectați-vă promisiunile: asigurați educație incluzivă și de calitate pentru toți copiii!”, Casa Corpului Didactic Teleorman, în parteneriat cu unitățile școlare: Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, Școala Gimnazială nr. 5, Colegiul Național Pedagogic ”Mircea Scarlat” Alexandria, unități școlare înscrise  la ediția din acest an a Campaniei Globale pentru Educație, inițiată și coordonată la nivel național de Organizația Salvați Copiii cu sptijinul Ministerului Educației, și-au propus să atragă atenția guvernelor și liderilor din întreaga lume asupra faptului că o educație publică de calitate și incluzivă reprezintă o premisă absolut necesară pentru orice sistem democratic.

Invitații participanți la aceasta activitate au fost dl. viceprimar Augustin Ioan, dna comisar Crina Godu de la Inspectoratul Județean de Poliție, dna inspector Estera Ligia Stancu de la Inspectoratul Scolar Județean Teleorman, dl. Marin Cristian, director Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare”.

La eveniment au participat elevi de la Colegiul Național Pedagogic Alexandria, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Alexandria, Școala Gimnazială nr. 5 Alexandria, Liceul Tehnologic Măgura, Școala Gimnazială nr. 1 Mârzănești.

Pentru ca fiecare copil din România să se bucure de accesul la o educație publică de calitate, incluzivă și gratuită, să beneficieze de șanse egale la o educație de calitate, participanții la ediția din acest an a Campaniei Globale pentru Educație solicită autorităților române:

  1. Îmbunătățirea finanțării educației: creșterea alocărilor pentru educație, astfel încât finanțarea să fie cu adevărat suficientă pentru a asigura condiții normale de educație pentru toți copiii și pentru a reduce dezavantajele cu care se confruntă copiii din grupuri vulnerabile.
  2. Extinderea serviciilor de tip ”Școala după școală” și asigurarea accesului gratuit la aceste servicii pentru copiii vulnerabili.
  3. Asigurarea unei formări adecvate și a unui sprijin real pentru cadrele didactice, în vederea promovării educației incluzive (inclusiv sub aspectul accesului la specialiști cu rol cheie cum ar fi consilierii școlari, profesorii de sprijin, psihologi etc)

În cadrul activității elevii coordonați de doamnele profesoare Bățăuș Simona, Toma Florentina, Nedelcuță Aurelia, Ciofalcă Mihaela ,Voicu Popescu Corina, au prezentat materiale referitoare la bullying-ul virtual și reguli de conduită în mediul online sub titlul ,, Un mediu școlar sigur și lipsit de violență – despre bullying și cyberbullying”.

Pentru ca un copil să beneficieze cu adevărat de dreptul la o educație de calitate și incluzivă, nu este suficient să frecventeze școala. Siguranța și sănătatea (inclusiv cea emoțională) a copiilor sunt la fel de importante, iar învățarea nu poate avea loc într-un mediu școlar în care elevii se simt marginalizați, agresați sau sub amenințare.

,,Atât studiile Organizației Salvați Copiii, cât și relatările primite de la copiii, cadrele didactice și părinții cu care lucrăm ne arată că, din păcate sunt numeroase cazuri în care școlile nu reprezintă un mediu care să permită dezvoltarea armonioasă a copiilor sau un mediu în care aceștia să simtă în siguranță. Deși, pentru mulți adulți, bullying-ul poate părea un fenomen ascuns sau lipsit de importanță, impactul său negativ asupra sănătății emoționale și dezvoltării (inclusiv educaționale) a copiilor este covârșitor și reclamă intervenții specifice.”a precizat directorul CCD Teleorman, prof.Eliza Sotirescu.

Campania Globală pentru Educație este o mișcare a societății civile al cărei scop este de a combate criza globală din domeniul educației astfel încât să asigure dreptul universal la o educație publică gratuită și de calitate pentru toți copiii.

Director,

Prof. Eliza Marinela SOTIRESCU

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Scandal cu săbii, topoare și cuțite în Alexandria

Următorul articol

Carmen Dumitrescu a prezentat Purgatoriul Nebunilor în preajma casei, la Roman

Cele mai recente articole de Educatie