liberinteleorman.ro

Carmen Dumitrescu a prezentat Purgatoriul Nebunilor în preajma casei, la Roman

14 mai 2018

Monica Vasilescu

”Cartea Purgatoriul Nebunilor a ajuns și la Roman. A fost o lansare minunată și vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit și mi-au fost alături! Întoarcerea acasă a reprezentat pentru mine un prilej de bucurie greu de explicat și mă bucur că mesajul cărții mele e interesant pentru atât de mulți oameni”, a spus Carmen Dumitrescu, după lansarea cărții, pe care a avut-o în Neamț. Roman.ro şi Roman Art Gallery au fost organizatorii evenimentului cultural de o însemnătate aparte pentru autoarea cărții Purgatoriul Nebunilor, pentru că și-a prezentat noua creație în județul de proveniență, acolo unde și-a dus și cărțile Secretul și Avatar, în preajma literaților locului și a celor dragi, printre care și mama sa. De data aceasta, Carmen a prezentat publicului a patra carte pe care și-a pus semnătura, scrisă cu nerv, ca pe o lecție de societate din care oricare dintre noi ar putea avea de învățat, mai ales cei care vor sa facă politică sau o urmăresc. Ea a povestit în Purgatoriul Nebunilor, cu destul de multă îndrăzneală, unele frânturi reale din stările din culise pe care le-a remarcat în profesia de jurnalist, care au excedat cadrul unui articol de presă. A scris despre indivizi transformați, situație pe care o trăiesc destui oameni ai zilelor noastre, predispuși a se lăsa pradă iluziei din realitatea lor paralelă. Cel mai nociv personaj din carte a exploatat mârșav dorințele din mintea femeii de serviciu (schimbarea șlapilor cu o pereche de pantofi Manolo și devenirea rapidă), încercând să o ghideze în viață după false valori sociale și spirituale.

În povestea de dragoste otrăvită a lui Carmen Dumitrescu, figuranții operei literare țin cititorul cu zâmbetul pe buze și cu nervii întinși, să vadă ce se va alege de evoluția celor care au ales să intre și să activeze în politică prin mijloace meschine. Și, pentru că foarte mulți dintre cei care au citit cartea au asemuit persoanele principale cu protagoniștii politicii din zilele noastre, putem spune că Purgatoriul Nebunilor nu este strict despre Dragnea, dar se citește ca și cum ar fi…

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

CAMPANIA GLOBALĂ PENTRU EDUCAȚIE 2018

Următorul articol

Festivalul Naţional de Literatură „Marin Preda” – ediţia a XVI-a, 11-12 octombrie 2018

Cele mai recente articole de Cultură