liberinteleorman.ro

Boxele montate de primărie pentru relaxarea Alexandriei sunt folosite pentru chemarea oamenilor la Referendum!

4 octombrie 2018

Carmen Dumitrescu

Cu mai bine de doi ani în urmă, Alexandria a devenit singurul oraș din țară în care s-a montat un sistem de boxe, din care răsuna muzica impusă de primărie. Dincolo de calitatea îndoielnică a melodiilor alese, boxele în cauză au devenit un motiv de controversă la nivel local, în contextul în care ele sunt amplasate în parcurile din oraș și în pădurea Vedea, locuri în care oamenii merg să se relaxeze în liniște.

Totuși, la momentul acela, primarul Alexandriei, Victor Drăgușin,  răspundea criticilor cu argumente extrem de subiective, în spatele cărora se prezuma, totuși, o bună intenție. Practic, Drăgușin declara că ideea a venit după ce, în urma unor plimbări prin mall, a constatat că muzica ambientală relaxează, așa că a decis să monteze acest sistem de sonorizare în Alexandria, din dorința de a-i ști pe oameni relaxați și chiar de a „acoperi” cu note muzicale cuvintele urâte spuse de unii tineri care petrec timpul prin parcuri. Încă de atunci, a apărut presupunerea că sistemul de boxe ar putea servi unor interese electorale sau chiar unor acțiuni de propagandă. Dar primarul Alexandriei a tot negat această supoziție rău-intenționată, venită din partea presei neprietenoase.

Până astăzi, când, cu prilejul apropierii Referendumului pentru definirea familiei, din sistemul de boxe amplasat în zona centrală și în parcurile orașului a început să răsune periodic mesajul primarului Victor Drăgușin, prin care îndeamnă lumea să participe la vot. În esență, este vorba despre același mesaj postat astăzi de primar pe pagina sa de Facebook: „În conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 86/2018, sâmbăta și duminica – 6 si 7 octombrie în intervalul orar 07:00 – 21:00 va avea loc referendumul național privind revizuirea constituției în sensul definirii familiei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie. Și voi vă puteți exercita dreptul de vot în secțiile de votare organizate în aceleași locații ca și la ultimul scrutin.”

De principiu, atâta vreme cât primarul Alexandriei nu ne spune cum să votăm, nu e nimic în neregulă cu îndemnul. Dar ipocrizia se vede acum de pe lună. Din simplul motiv că boxele au fost montate pentru scopul nobil declarat al relaxării oamenilor, nu al mobilizării lor la urne, atunci când apare o situație de acest fel.

Oamenii care au auzit vocea primarului în boxe spun că povestea li se pare ruptă dintr-un episod comunist. Andreea D., în vârstă de 38 de ani, din Alexandria ne-a declarat cu tristețe că povestea asta îi  dă fiori reci: „Mi se pare că e cel mai comunist episod din istoria acestui oraș. Să folosești boxele acelea pentru a recita un mesaj de îndemn la participare la urne mi se pare imoral. Căci altul era pretextul montării lor. Dar asta e. Mi se pare că-l aud pe Ceaușescu. Nu pe Drăgușin… Și îmi pare rău că s-a ajuns aici.”

Ascultă discursul primarului aici

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Episcopul Alexandrei și Teleormanului, Galaction Stângă, face propagandă pentru Referendum în Casa Domnului

Următorul articol

Antreprenorii High-Tech sprijină campania ,,Europa pentru NOI – Europa suntem NOI”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică