Episcopul Alexandrei și Teleormanului, Galaction Stângă, face propagandă pentru Referendum în Casa Domnului

în Din culisele politice
Carmen Dumitrescu
Galaction Stângă, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, a rostit în cadrul unei slujbe care a avut loc în Catedrala „Sfântul Alexandru” din reședința județului Teleorman un discurs de câteva minute despre relevanța Referendumului național pentru definirea familiei. Episcopul a îndemnat credincioșii să meargă la vot și să opteze pentru DA.
Întregul discurs a fost filmat în biserică și postat pe pagina de Facebook a Catedralei Sfântul Alexandru, credincioșii fiind îndemnați să reflecteze asupra importanței definirii familiei. De altfel, întreaga cuvântare a lui Galaction Stângă s-a rezumat la o înfierare a persoanelor cu altă orientare sexuală și la încurajarea constantă a căsătoriei dintre un bărbat și o femeie, ca și mijloc laic din care să rezulte drepturi sociale.
 “Noi de ce mergem acum la vot? Ca să înscriem această definiție în Constituție. Pentru că s-au ridicat unii, care au furat această definiție și orice uniune de persoane ei o denumesc familie și au pretenția să aibă drepturi ca o familie. Foarte greșit! Fals! Familia, de 2000 de ani, de la Hristos încoace, dar și mai mult, de la Facerea lumii, este aceasta pe care noi dorim ca prin votul nostru să o înscriem în Constituția țării, ca să avem garanția morale și credinței noastre în societate. Pentru aceasta mergem la vot să votăm DA, ca în Constituție să se înscrie limpede că familia este alcătuită dintr-un bărbat și o femeie. Nu este nicio altă încercare de manipulare și niciun alt vicleșug la mijloc”, a cuvântat episcopul Galaction Stângă.
Totul se întâmplă pe fondul acordării de către consiliile locale a unor ajutoare financiare pentru bisericile din județ. Cunoscut este cazul unei biserici din Zimnicea, care a primit pe data de 28 septembrie 20.000 de lei de la Consiliul Local Zimnicea pentru instalarea unui sistem de încălzire. Episcopia Alexandriei și Teleormanului este printre primele episcopii din țară în privința încasărilor anuale.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*