liberinteleorman.ro

Audieri în dosarul Belina: Un angajat al Apelor Române și-a amintit că insula nu avea bariere înainte să fie preluată de CJ via Teldrum

18 februarie 2020

BELINA – dosarul de mare corupție în care personaj cheie este deținutul de drept comun Liviu Dragnea a fost pe masa instanței de la Tribunalul București astăzi, audierile continuând cu alți paznici de pe insulă.

Actuali și foști paznici, unii angajați ai firmei Europrotect, au dat declarații în fața judecătorului Bogdan Alexandru Dari, magistratul căruia i-a fost repartizat acest caz. Spre deosebire de paznicii de la audierile trecute, care nu își aminteau nimic din ce s-a petrecut la Belina, cei de acum au fost cooperanți și au explicat cum au stat lucrurile din punctul lor de vedere.

Unul dintre cei audiați este angajat din 2013 la firma Europrotect Security (preluat de la Tel Drum), societatea având un contract cu firma Tel Drum pentru paza mai multor obiective, printre care și insula Belina. El a fost primul paznic al bălții, fiind acolo și în prezent. Acesta a declarat că, la început, pe insula Belina nu era nicio construcție cu excepția unor barăci tip vagon folosite de pescari, iar când contractul a fost preluat de la Tel Drum, au fost aduse două barăci tip vagon și amplasate la intrarea pe baltă. Apoi, s-au făcut niște construcții din material ușor, asemănător cu PFL, pentru pază. Acesta a vorbit și despre cabana care s-a constuit în timp, o clădire cu etaj și cu o sală jos în care nu a intrat niciodată fiindcă nu avea acces.

Un alt martor audiat lucrează la Apele Române. El și-a amintit, după ce l-a ajutat procurorul cu declarațiile pe care le-a dat în faza de cercetare penală, că insula nu avea bariere înainte de preluarea acesteia de către Consiliul Județean Teleorman și apoi de Teldrum. Ulterior, nu s-a mai permis accesul pescarilor pe balta din insulă și nici în celelalte bălți de la Brațul Pavel.

Audierile maraton în dosarul Belina continuă săptămâna viitoare. La termenul din 25 februarie, instanța a stabilit să fie audiați alți martori esențiali: doi angajati ai firmei Cobrex Trans, firma care deține elicopterul cu care Liviu Dragnea a făcut mai multe zboruri pe insula Belina.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Primele suspiciuni de îmbolnăvire cu coronavirus au apărut în Teleorman. Doi bărbați sunt monitorizați de DSP.

Următorul articol

Dacian Cioloș revine la Roșiorii de Vede, orașul unde și-a făcut selfie cu un grup de pesediști care l-au huiduit

Cele mai recente articole de Actualitatea politică