Arhaic – Prin glodul destinului

în Actualitate/Cultură

Monica Vasilescu

arhaic (1)

Îndrăgostiții de muzică și poezie nu sunt neglijați în Teleorman. De o bucată de vreme, la dorința unor oameni ce nu lasă cultura să se scufunde, a luat ființă manifestarea ”Camerata cantoria”. Realizată la inițiativa folk-istului Nicolae Doboș, cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, seara de muzică și poezie se desfășoară lunar, în parc.

În programul de miercuri, la care a fost invitată poeta Domnița Neaga, și-a făcut loc recitalul poetic, din autori clasici și contemporani, al elevilor Silvia Ureche și Alin Gabriel Stoian, dar și muzica folk a Trupei Arhaic. Într-o atmosferă personală, Nicolae Arhaicul și-a pus sufletul în instrumentele de suflat și în voce, dând glas cântecelor autentice ale trupei care colindă toată țara, având succes și în străinătate sau… mai ales acolo, în grupurile de oameni care simt românește de la distanță.

Considerând că folkul este un fel de a vorbi pe limba sufletului românesc, arhaicii Nicolae Doboş (instrumental-vocal, versuri și muzică), Sorin Mircea Preda (chitară-voce), Mihai Vătăman (orgă) și Alex Antonescu (percuţie) hrănesc prin calitate și original, purtând în toate concertele cămaşa românească.

Trupa Arhaic poate fi ascultată și prin intermediul materialelor. Aceasta va lansa, la finalul lunii septembrie, al patrulea album muzical, numit ”Prin glodul destinului”, fiind inspirat de romanul cu acelaşi titlu, semnat de Ela Nicolau.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*