liberinteleorman.ro

În Teleorman, ambulanțele sunt reparate de service-ul care ”trebuie”! Fiul deputatului Boboc deține arta și designul de a pune viața pacienților în pericol

17 septembrie 2018
Advertisement

Monica Vasilescu

E mare șmecherie să fii băiat de deputat în Teleorman. Mai ales când deputatul este roșu. Poți fi angajat la stat, pe bani mulți și publici, pe lângă o firmă care se afirmă prin toate instituțiile la fel de publice precum grosul din cont. Este povestea lui Bogdan Costin Boboc, fiul parlamentarului de Teleorman al cărui vis a fost întotdeauna să obțină bani ușor. La fel l-a instruit și pe băiat, despre care am mai scris câteva articole de mare importanță jurnalistică și pe care îl știm destul de discret în viața de zi cu zi, numai că nu poți să fii total discret pe bani publici. Așadar, Bobocel este angajatul bine poziţionat al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Teleorman, ca șef birou Fond Funciar, salarizat cu 45.369 lei pe an, conform declarației de avere de anul acesta, la care se adaugă 8.028 lei – normă de hrană. Ia acești bani cu toate că, dacă ar fi să facem o analiză la prima vedere, ne pare că în activitatea efectivă a lui Bogdan este ceva ezoteric. Atât de ascuns încât nici cei din interior nu văd mare lucru dinspre biroul lui. Iar dacă munca în folosul Cadastrului nu este așa expusă, vădită este relația cu instituțiile statului. S-a agățat de banul public precum înecatul de pai, ajungând în stadiul de a avea contracte cu multe deconcentrate din județ cărora abia le mai știm numărul.

I-am mai făcut publicitate gratuită firmei Construct Art Design, SC administrată de Juniorul lui Boboc Valentin, care nu lipseşte din contractele pe care instituțiile publice din Teleorman le gestionează cu bănişori publici. Am povestit că Primăria Alexandria cumpără de la firma familiei Boboc câteva sute de topuri de hârtie pe an, dar și alte obiecte de papetărie. Am relatat și ”flagrantul” când salariați ai SC Apa Serv SA au fost surprinși în timp ce lucrau la acoperișul casei ce aparține fiului de parlamentar. Așa cum am mai spus, și zidăriile prin locuința sa şi gardul curţii s-au făcut tot cu un SRL al primăriei, de data acesta cu ASCE (Administraţia Străzilor Construcţii Edilitare). Și nu doar atât. Firma juniorului Boboc a închiriat utilaje celor de la ASCE, pentru lucrări de deszăpezire. Strângător de bănet precum tatăl său, Boboc mic a avut în proprietate personală un utilaj pe care l-a vândut ASCE, cu factură în valoare de 63800 mii lei. Deci, firma Construct Art Design este multifuncțională și, surpriză, nu lipseşte nici din contractele pe care le are în prezent… Serviciul de Ambulanță Teleorman. Firma Bobocului repară mașinile de salvare pe hârtie, că, în realitate, nu are angajați specialiști. Se pare că aceasta a încheiat un alt contract cu un service mai acătării din oraș, pentru întreținerea vehiculelor speciale de transport la spital. Situația mașinilor este una tragică și pune în pericol viața pacienților care, din disperare și nevoie, sună la Ambulanță. Ne-au confirmat acest lucru mai mulți angajați ai Serviciului, care nu au alte interese decât binele oamenilor care le solicită ajutorul. ”Situația e dezastruoasă! Parcul auto nu se reînoiește, deci, mașini vechi circulă sute de mii, chiar milioane de km…. pe drumuri românești, iar ce înseamnă un drum românesc știm cu toții. Plus că se pare că nici service-ul cel mai bun nu ni le repară… ci service-ul care „trebuie”. Aici nu vă pot da amănunte, dar dacă ați investiga în toate județele cu ce service-uri au contracte SAJ-urile, sunt convins că ați afla lucruri strigătoare la cer. Așa a ajuns țara asta… câțiva muncim, câțiva fac bani (pe pielea noastră, a celor ce muncim). Eu spun ceea ce știu, că de-asta m-am născut, nu să duc viață de meduză, pentru că escrocii și inculții ocupă funcții și iau decizii pe pielea celor ce muncesc corect, cinstit”, ne-a spus un medic de la Ambulanță.

Datele noastre au fost confirmate și de şeful unităţii amintite. Managerul Cristian Popescu ne-a explicat destul de logic faptul că firma Art Design a avut prețul cel mai mic. Adică, 345.730, 99 lei, contract încheiat în luna mai 2018. O fi mult, o fi puţin, doar SC Construct Art Design SRL ştie, că ea este strângătoare de bănet și reparatoare, în mai multe rânduri, de ambulanțe. Pentru că, cele 38 de mașini din garajul Serviciului de Ambulanță Teleorman au beneficiat de reparații de mai multe ori, de bine ce au fost făcute, bănuim.

Până la noi informații despre ce mai repară juniorul prin instituțiile publice, remarcăm încă o dată că partidele politice sunt manta de vreme rea pentru diverși oropsiți ai sorții. Îi fac oameni și apoi bagă mâna în buzunarul poporului, care plăteşte întotdeauna dezmățul. Nu ne-ar surprinde dacă ar veni vremea să plătească și ei, mai ales în zilele noastre, când doamna Justiția pare că nu prea mai are orbul găinilor. Dar cum nenea deputatul a stat bine la adăpostul interpușilor, nu este exclus să fie ocolit de aceia care urmăresc respectarea legii. E mai rău pentru copil. De Bogdan, pentru că, de obicei, copiii ți-i protejezi, nu îi expui. Și nu ştim din ce motiv, dar deputatul milionar declară cu fiecare ocazie că nu are cunoştinţă despre activităţile fiului, deşi locuiesc în aceeaşi curte, în case diferite. Nenea Boboc omite cu lejeritate faptul că pe ăla micu’ nu-l cunoaşte nici… portarul instituției la care, chipurile, este angajat şi că toate contractele pe care firma acestuia le-a semnat au avut în spate moaca lui tata, căruia PSD-ul i-a dat drumul cu berbecii la București (a se citi Camera Deputaților).

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Aproape 20 de copii din Alexandria au ajuns la spital, după ce au mâncat la grădiniță

Următorul articol

DSP Teleorman propune închiderea Grădiniței Nr.10, după ce mai mulți copii s-au îmbolnăvit

Cele mai recente articole de Actualitate

Don't Miss