liberinteleorman.ro

Apa Serv furnizează apă murdară la Alexandria pe bani mulți: „Curge de zici că la celălalt capăt al țevii cineva spală ceștile de cafea”

Advertisement

Odiseea Apa Serv este foarte complexă. După cum am mai arătat și în investigații precedente, operatorul județean de apă al județului Teleorman are pierderi de miliarde în fiecare an. Și pentru că are obligații pe bani externi, cheltuiți în mod nejustificat, Apa Serv încarcă de câteva luni facturile oamenilor cu un „coeficient de neînchidere”, reprezentând diferența între apometrul de la scară și suma apometrelor locatarilor. Partea cu adevărat „frumoasă” e că, deși Apa Serv bagă mâna tot mai adânc în buzunarul populației, apa pe care oamenii din Alexandria o primesc la robinete e cam întotdeauna un pic…maro.

În anul 2007, prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013, județul Teleorman câștiga un proiect uriaș pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și sistemului de canalizare. Proiectul era de o importanță colosală, iar suma câștigată urma să asigure apropierea de civilizație a unui județ în care majoritatea locuitorilor se spălau la lighean.

Proiectul urma să fie realizat în două etape, astfel încât în anul 2020 județul să se încadreze în indicatorii de eficiență asumați la momentul semnării contractului. Pentru a recupera din aceste pierderi uriașe, Apa Serv încarcă facturile teleormănenilor, indiferent dacă majorarea tarifelor e aprobată sau nu în consiliile locale.

Pe factură se adaugă un coeficient de neînchidere, adică diferența între apometrul de la scară și suma apometrelor locatarilor. Oamenii, însă, spun că nu au fost notificați cu privire la aceste modificări, iar operatorul de apă susține că a publicat hotărârea privind majorarea tarifelor într-un ziar local, dar nimeni nu a avut norocul s-o citească.

Zeci de oameni din reședința județului Teleorman se plâng de ani buni că primesc la robinete apă murdară. Situația a fost discutată cu șeful Apa Serv, fostul șofer al deputatului Valentin Boboc, Ciprian Gurban, care tot insistă că e normal ca apa să fie maro, de vreme ce instalațiile blocurilor s-au învechit și înlocuirea lor e problema locatarilor. Proiectul cu bani europeni, însă, ar fi trebuit să rezolve lucrurile, dar cum să se întâmple asta, de vreme ce banii au ajuns în buzunare obscure?

Oamenii din Alexandria spun că în fiecare dimineață trebuie să lase apa să curgă zeci de minute până când aceasta nu mai are nuanța aceea maro. Ei mărturisesc că, deși au raportat problemele la Apa Serv, li s-a spus că apa este bună de băut.

De mai bine de 2-3 săptămâni, dimineața în special, apa atât la baie, cât și la bucătărie curge extrem de murdară, de o culoare ruginie, astfel încât este imposibil să o folosești. De dimineață am făcut sesizare telefonic la APA SERV, mi s-a comunicat că a venit echipa de intervenție și că a „SPĂLAT” nu se știe ce conducte. Cine plătește pentru pagubele colaterale și anume pentru filtrele de apă rece montate sub chiuvetă pentru a face apa „potabilă” bună de consum, ale căror cartușe s-au distrus din cauza calității execrabile a apei furnizate în rețea? Apa așa zis potabilă este imposibil de consumat.„, mărturisește un locuitor al Alexandriei.

Și nu este singurul nemulțumit.

Se zice că ziua bună se cunoaște de dimineață. La Alexandria, de mai bine de 40 de minute, apa curge de zici că la celălalt capăt al țevii cineva spală ceștile de cafea. Și o lăsăm să curgă până când se limpezește. Pe banii noștri, evident. Se întâmplă în fiecare dimineață la fel. Când vor fi trași la răspundere cei (i)responsabili?”, notează un alt teleormănean pe Facebook.

1 Comment

  1. Chiar nu poate nimeni sa rezolve hotia celor de la Apa Serv cu asa zisul coeficient de neinchidere prin care ne fura pe fata? Au disparut specialistii din oras sau ne ascundem cu totii dupa castan?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

149 de îmbolnăviri cu COVID-19 s-au înregistrat până acum în județul Teleorman

Următorul articol

INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ Mutările lui Valentin Dragnea în jocul afacerilor de familie

Cele mai recente articole de Actualitatea politică

Don't Miss