liberinteleorman.ro

ALDE își face echipă din traseiști. Lucian Militaru a revenit în politică și candidează la Videle

13 iunie 2020

Se apropie alegerile locale și politicienii nu mai stau în drum de pandemie, se arată mai preocupați de rotirea cadrelor pentru a nu rata vreo funcție de soi la stat. La ALDE, de când Ică Calotă și-a dat seama că, în 2020, e mai liberal decât pesedist, că nici PSD nu mai e o forță care să îi ofere perspectiva încă unui mandat, la șefia partidului județean a venit Samuel Calotă, recent trecut pe la DNA cu probleme rămase de când îl avea pe Dragnea-n suflet, după cum spun sursele noastre.

Și cum șeful Calotă are un trecut zbuciumat, a încercat să mituiască denunţători, a colaborat cu Securitatea, a bifat toate partidele parlamentare, la fel se întâmplă și cu echipa sa. Sami al lui Dragnea și-a adus în organizația pe care o conduce momentan personaje cotroversate care nu sunt la prima dragoste politică. De răsunet este revenirea în politică a lui Lucian Militaru, fost primar la Videle, care și-a încercat norocul la PNL, dar nu i-a mai surâs de când Nicolae Bădănoiu i-a adus apusul în 2012.

Militaru s-a temut întotdeauna ca dracul de tămâie să revină la statutul de cetățean și, după ce a stat în umbră o vreme sperând că lumea a uitat din vina cui arată Videle precum o comună părăsită, a ieșit, din nou, la intervalul localelor. Nu ne mirăm că a fost desemnat candidat, dar avem dubii serioase că va mai vedea Primăria pe interior, că ulciorul lui Militaru a mers deja de prea multe ori la apă și știe și el asta, oricât de mult s-ar strădui să aibă un discurs valabil.

Lângă Militaru, la ALDE s-a proțăpit și Teodor Ogrăzeanu, fost penelist și consilier județean din partea PMP. La fel de apus din punct de vedere politic. Un alt candidat prezentat într-o conferință de presă, ieri, la care a participat și Călin Popescu Tăriceanu, tot un traseist și el, e Georgică Păunescu, de la Turnu Măgurele. Toți aceștia se vor alia cu PSD și Pro România sperând la un zvâc politic presărat cu vreo funcție publică din care să mai rezulte mici tunuri financiare, că de făcut bani cu mintea proprie e mai greu.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Teleormăneanul Leo Băcica a lansat la Londra prima traducere în limba engleză a piesei „Steaua fără nume”

Următorul articol

Numărul teleormănenilor aflați în izolare a trecut de 2000

Cele mai recente articole de Actualitatea politică