Numărul teleormănenilor aflați în izolare a trecut de 2000

în Administratie/Social

Deși s-a intrat pe linie dreaptă într-o stare de relaxare, numărul persoanelor izolate la domiciliu crește în județul Teleorman. De asemenea, și numărul celor aflați în carantină instituționalizată, care scădea de la o zi la alta, trece iar pe un trend ascendent. Astfel, dacă săptămâna precedentă vorbeam despre 6 persoane cazate în centrul de carantină activ la nivelul județului, astăzi numărul a crescut la 23. Trendul crescător este valabil și pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu, care au ajuns astăzi la 2191.

Numărul infectărilor la nivel național este, din nou, în creștere, ca și consecință previzibilă a primelor măsuri de relaxare, iar oamenii au început din nou să circule între localități. Asta explică și creșterea numărului celor aflați acum în izolare la ei acasă, dar și în centrul de carantină.

Așa cum am mai menționat, la nivelul județului Teleorman existau mai multe centre de carantină, dar după ce a trecut starea de urgență, autoritățile au decis să va fi suficient un singur astfel de centru, despre care autoritățile nu ne pot furniza detalii.

Până ieri, la nivelul județului Teleorman au fost efectuate 2054 de teste COVID-19, dintre care 1297 în laboratorul coordonat de DSP Teleorman.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*