Adrian Gâdea nu se teme de Opoziţia din Teleorman

în Actualitatea politică

biblia lui gadeaCarmen Dumitrescu
Într-un judeţ condus dintotdeauna de social-democraţi, este absolut normal ca lumea să nu creadă în Opoziţie. Iar în Teleorman, unde Opoziţia a fost întotdeauna fărâmiţată şi dispusă să bată palma cu Puterea, nimeni nu se aşteaptă ca vreun lider social-democrat să ia în serios combinaţiile şi permutările din fruntea partidului adversar.
Adrian Gâdea nu face excepţie, din punctul acesta de vedere, astfel că atunci când e întrebat dacă PSD îşi va schimba strategia acum, când din fruntea PDL a plecat Niţulescu, acesta răspunde aproape amuzat: “Păi, ce? Niţulescu ne-a pus vreodată nouă probleme? Eu nu am văzut să ne fi afectat în vreun fel. Singura chestiune ar fi aceea că eu nu am crezut niciodată că în politică ar trebui să-şi găsească locul oameni care insultă şi ameninţă. Poate din punctul acesta de vedere, cred că plecarea lui Niţulescu de la conducerea PDL e un lucru bun. Că e simplu să strigi: “Hoţii!” E mai greu să faci lucruri pentru comunitate. Şi din punctul ăsta de vedere, nouă Opoziţia nu ne-a ameninţat niciodată imaginea în ochii oamenilor.” În ceea ce priveşte noua conducere a PDL, Adrian Gâdea crede că e absolut normal ca un primar de comună să preia frâiele unei organizaţii judeţene de partid, atâta vreme cât acesta are timp suficient să-şi îndeplinească noile atribuţii, dar nu crede că e moral ca oameni care au dosare prin instanţe să ocupe aceste funcţii politice: “Eu nu cred că e vreo problemă ca primarul de la Suhaia să devină şef la PDL. Adică, dacă are timp, e perfect normal demersul. Mi se pare, însă, imoral ca un om care are probleme de rezolvat în instanţă să ocupe o funcţie de conducere într-un partid. Oricum, pe noi, pe social-democraţi, situaţia nu ne interesează prea mult. Noi ne facem datoria faţă de comunitate ca şi până acum şi nu credem că Opoziţia ne va ridica probleme semnificative. Ce mi-e Niţulescu, ce mi-e Bitanu’? Nici Niţulescu n-a fost o ameninţare pentru noi şi nici actualul preşedinte nu cred că va fi.”
Între timp, pe baricadele Opoziţiei, spiritele sunt agitate. La PNL încep să apară disensiuni legate de promovarea unor oameni în funcţii politice, în timp ce la PDL spectacolul ţine de mai bine de o lună. Totul pentru o guvernare care întârzie să se întrezărească la orizont şi în speranţa ocupării unor funcţii vremelnice într-o administraţie din ce în ce mai săracă şi într-un context politic din ce în ce mai similar circului în aer liber.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

3 Comments

  1. […] Carmen Dumitrescu Într-un judeţ condus dintotdeauna de social-democraţi, este absolut normal ca lumea să nu creadă în Opoziţie. Iar în Teleorman, unde Opoziţia a fost întotdeauna fărâmiţată şi dispusă să bată palma cu Puterea, nimeni nu se aşteaptă ca vreun lider social-democrat să ia în serios combinaţiile şi permutările din fruntea …read more […]

  2. Problema lui e ca o sa cada guvernul, iar marele marar Dragnea se va intoarce la consilul judetean iar gade isi va relua locul de slugoi care l-a consacrat.

  3. Cred ca gadea asta,poarta in ureche o casca din aceea cu care copiau elevii la Bac,iar ,,Dumnezeul lui,,ii calauzeste pasii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*