Octavian Broşteanu şi trupa Karma vor susţine recitaluri de Dragobete

în Cultură

dragobeteleCarmen Dumitrescu
Sărbătoarea iubirii la români este celebrată pe 24 februarie. Şi pentru că tinerii îndrăgostiţi caută continuu prilejuri de a-şi sărbători dragostea, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în parteneriat cu Primăria Alexandria, va organiza un spectacol muzical şi poetic, la care sunt invitaţi să participe toţi cei care cred încă în iubire.
Din perspectiva tradiţiilor autohtone, ziua de 24 februarie este considerată începutul anului agricol, fiind momentul în care, din punct de vedere calendaristic natura se trezeşte la viaţă: urşii ies din bârlog, păsările îşi caută cuibul iar tinerii îndrăgostiţi îşi redescoperă sentimentele. Divinitate mitologică, simetrică lui Cupidon sau lui Eros, Dragobetele era fiul Dochiei, recunoscut pentru frumuseţea sa ieşită din comun, el oficia la începutul primăverii nunta animalelor. Ulterior, tradiţia a început să se extindă şi la oameni, pe 24 februarie iubiţii întâlnindu-se pentru ca iubirea lor să ţină tot restul anului.
Pentru a păstra toate aceste tradiţii, dar şi pentru a aminti celor tineri semnificaţia acestei zile, Centrul Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale va organiza spectacolul de poezie şi muzică “Dragobetele sărută fetele”. Evenimentul va avea loc pe 24 februarie, la ora 16.00 în sala de festivităţi a Primăriei Alexandria şi are menirea de a readuce iubirea în prim-planul preocupărilor alexăndrenilor, prin artă.
În cadrul spectacolului vor putea fi admirate interpretările unor poeme de către Silvia Ureche, Alin Stoian, Bianca Voinea, Sorin Mircea Preda şi Emanuel Dragomir. Mai mult, publicul prezent la manifestare va avea bucuria de a asculta piese de dragoste, interpretate de Octavian Broşteanu şi de trupa Karma, cei care de fiecare dată reuşesc, prin munca şi talentul lor, să impresioneze spiritele sensibile la artă şi frumos. Tot în cadrul evenimentului, organizatorii au pregătit o tombolă a Dragobetelui şi şi-au exprimat speranţa că iniţiativa se va bucura de un real succes, astfel încât să fie repetat anual.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. […] Carmen Dumitrescu Sărbătoarea iubirii la români este celebrată pe 24 februarie. Şi pentru că tinerii îndrăgostiţi caută continuu prilejuri de a-şi sărbători dragostea, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în parteneriat cu Primăria Alexandria, va organiza un spectacol muzical şi poetic, la care sunt invitaţi să participe toţi cei …read more […]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*