Două persoane cu handicap au fost ucise de flăcări la Turnu Măgurele

în Actualitate

pompieriCarmen Dumitrescu

Neatenţia poate fi, de multe ori, fatală. Asta au concluzionat pompierii teleormăneni în cursul serii de 22 februarie, când au fost alertaţi cu privire la izbucnirea unui incendiu la Turnu Măgurele. Se pare că motivul dezlănţuirii infernului a fost o sobă metalică, amplasată în apropierea unor materiale combustibile iar consecinţa tragicului eveniment nu a fost doar distrugerea locuinţei lui Gheorghe D. şi a surorii sale, ambii având handicap locomotor, ci şi decesul celor doi. Dispecerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au fost informați pe numărul unic de urgență 112 cu privire la izbucnirea unui incendiu în municipiul Turnu Măgurele, pe strada Viitorului. Pentru a limita pagubele, la fața locului s-au deplasat rapid două echipaje de pompieri și un echipaj de paramedici, formate din 13 subofițeri și un ofițer, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Din păcate, atunci când au ajuns la locuinţa celor doi,  forțele de intervenție au constatat faptul că incendiul se manifesta la aproape întreaga locuință, în proporție de aproximativ 70%, existând riscul distrugerii imobilului și propagării flăcărilor la anexele învecinate. Concomitent cu efectuarea operațiunilor de stingere, militarii au  căutat şi victimele incendiului, pe care le-au găsit carbonizate în dormitor. Gheorghe D. avea 56 de ani iar Marian D. avea 53 de ani, ambii având problemele medicale semnificative.

Două ore s-au luptat pompierii cu incendiul, reuşind să salveze bunuri materiale în valoare de peste 10.000 de lei. Potrivit raportului acestora, în incediu au fost distruse două paturi, o masă și două scaune din lemn, mai multe articole de îmbrăcăminte, un covor, mobilierul și tâmplăria de la două camere de locuit, valoarea acestora fiind apreciată la suma de 5000 de lei.
În urma primelor cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că acesta a izbucnit din vina unei sobe metalice, ce era amplasată necorespunzător lângă materialele combustibile.

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*