Adrian Gâdea: “N-am discutat niciodată cu nimeni despre faptul că-mi doresc şefia partidului”

în Actualitatea politică

dragnea si gadeaCarmen Dumitrescu

În general, Adrian Gâdea se dovedeşte a fi un bun administrator al bunurilor judeţului, chiar dacă uneori mai calcă pe alături de drum, la sfaturile competente ale comuniştilor care au sentimentul că le ştiu pe toate. Însă, despre posibilitatea ca el să devină preşedintele PSD, în ideea de a-i urma calea lui Liviu Dragnea, vorbeşte foarte multă lume, în termeni mai mult sau mai puţin agreabili. Asta pentru că Gâdea n-are încă experienţa necesară pentru a se impune ca om politic, într-un judeţ în care toţi ceilalţi politicieni ai experienţă, dar le lipseşte buna credinţă. Şi oricâtă bună credinţă ar avea, Gâdea nu se va impune în mod rapid şi nu va intra în conştiinţa publică drept un politician de bun simţ decât după ce va munci din greu ani întregi.

Întrebat, însă, dacă se vede, la un moment dat, şef al PSD Teleorman, Adrian Gâdea a declarat că acest lucru nu i-a stat niciodată printre preocupări şi că va lua decizii numai dacă partidul va ridica această problemă: “Eu îmi doresc să-mi fac treaba cât mai bine, atât în calitate de preşedinte de consiliu judeţean, dar şi din punct de vedere politic. Nu-ţi ascund că sunt preşedintele Consiliului Judeţean, dar în acelaşi timp, sunt şi om politic. Nu mi-e ruşine cu asta, nu mi-e ruşine că fac parte din PSD şi voi avea şi o implicare în această campanie. Dacă, cândva, se va face o conferinţă judeţeană pentru alegeri şi la vremea respectivă vor fi anumite discuţii şi colegii mă vor propune, mai discutăm şi atunci. În momentul acesta mă concentrez să-mi fac treaba cât mai bine şi la consiliu, şi din punct de vedere politic. N-am discutat niciodată cu nimeni despre faptul că-mi doresc şefia partidului, tot ce discut e despre proiectele pe care le am la nivelul Consiliului şi la nivelul campaniei electorale. Mă voi implica în această campanie, pentru că sunt om politic. O voi face şi în afara programului, şi sâmbăta, şi duminica, lucru firesc, de altfel… Din punctul de vedere al campaniei, acum facem evaluări şi ne organizăm. Ne aflăm chiar în perioada în care facem evaluări pe fiecare organizaţie. ”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*