liberinteleorman.ro

Primarul Gheorghe Budică are bani, are proiecte… la Orbeasca nu-s defecte

2 octombrie 2014

Monica Vasilescu

gheorghe budicaGheorghe Budică se încadrează în categoria primarilor pesediști care nu mișcă în front. În schimb, față de alții, mișcă în administrație și se află printre puținii care pot enunța câteva proiecte viabile pentru localitate. În popor, se şi spune că adevărata disciplină e fondată pe autodisciplina celui ce comandă. Nu știm cine sau dacă ordonă la Orbeasca, dar comuna merge bine și este prinsă în trei asociații intercomunitare.

După proiectul privind managementul deșeurilor, administrația are în plan extinderea rețelelor de apă și canalizare. Comuna Orbeasca, ne-a povestit primarul Gheorghe Budică, va beneficia de un Master Plan de alimentare cu apă și canalizare, care se află acum în proces de eliberare a documentelor. Termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este anul 2016. Mai mult, alături de comunele Gratia și Islaz, Orbeasca este parte a unui proiect de integrarea a nutrienților, ce se referă la colectarea gunoiului animalier de grajd.

Edilul-șef are în derulare două proiecte pentru cămine culturale. Unul la Orbeasca de Jos, în valoare de 69.000 de euro, iar altul, derulat prin Compania Națională de Investiții, la Lăceni, care era în stare avansată de degradare. Tot prin CNI, comuna va avea o sală sport, proiect pentru care primarul spune că mai are de obținut două-trei avize de la ISU și CEZ, după care vor începe lucrările.

Gheorghe Budică se mândrește cu o grădiniță inaugurată recent, refăcută în totalitate, într-un sediu nou care oferă bune condiţii de învățare. În această perioadă, repară fațada primăriei și nu se vaită de lipsa banilor, chiar dacă recunoaște că există o sincopă cu asistenții sociali. Tot din spirit de disciplină, probabil.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

4 Comments

 1. Trecerea trotuarelor în proprietatea privată a nesimţiţilor din ce proiect face parte?!
  Sunt cel puţin 2 astfel de specimene, care au barat cu zid trotuarele, pe strada spre Călineşti.
  Nu pot ataşa foto dar un primar ar trebui să ştie despre astfel de ILEGALITĂŢI.

  • Si nu poți merge tu pe trotuar mă obosita le, daia nu poți dormi tu noaptea ca și. Au însușit aia trotuare

 2. Au sarit aghiotanti, dar despre terenurile luate de la oameni? Si date spre folosinta catre vechea garda, curand vor aparea aceste informatii.

 3. Da, domnul primar este foarte mandru de maretele realizari!
  Asa cum este sala de sport neutilizabila.
  Proiectul de alimentare cu apa potabila si canalizare are termen, faca am inteles bine, anul 2016? In ce an suntem?!
  Este posibil ca cea mai mare comuna din judetul Teleorman sa nu detina un sistem de alimentare cu apa potabila in conditiile in care puturile de apa din care se alimenteaza Alexandria trec prin UAT Orbeasca!
  Felicitari domnule primar!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Pătrașcu Marian Adrian, primar la Tătărăștii de Jos, a terminat proiectele înainte de al treilea mandat

Următorul articol

Adrian Gâdea: “N-am discutat niciodată cu nimeni despre faptul că-mi doresc şefia partidului”

Cele mai recente articole de Actualitate