liberinteleorman.ro

ADP a achiziționat lanțuri de 3.400 euro și pază de 10.800 de euro pentru parcul Vedea

Banii publici ai Alexandriei se cheltuie într-o veselie pe achiziții costisitoare și adeseori inutile, de care autoritățile se dezic imediat după ce informațiile apar în spațiul public. Și ca și cum nu ar fi fost suficient că pădurea Vedea a fost transformată în parc, iar trilul păsărilor a fost înlocuit de boxe, Administrația Domeniului Public continuă să facă investiții cel puțin inutile în spațiul cu pricina. Nu cu multe zile în urmă, fotografiile unor lanțuri montate în parcul Vedea au stârnit amuzamentul, dar și revolta populației, pe rețele de socializare. Pentru că, dincolo de faptul că „noile decorațiuni” din parc puneau în valoare un aspect foarte sumbru al zonei, lanțurile au constituit și un motiv de a râde de niște autorități care trăiesc de pe o zi pe alta cu frica încătușării.

Reacția Administrației Domeniului Public n-a întârziat să apară, atât prin clarificarea motivului pentru care lanțurile au apărut în pădure, cât și prin demontarea acestora la numai câteva zeci de ore după explicație. Și totuși, lanțurile au fost cumpărate cu bani publici, așa că îndepărtarea lanțurilor este cu atât mai gravă, demonstrând că investiția nu era, de fapt, necesară, iar banii noștri au fost, ca de obicei, aruncați pe fereastră.

Într-o postare pe Facebook, ADP Alexandria a explicat populației, revoltate de lanțurile nou apărute în Parcul Vedea, că lanțurile montate sunt, de fapt, „elemente de susținere pentru trandafirii cățărători plantați în vecinătate”.

Este evident că în momentul anului în care ne aflăm, aceste lanțuri nu sunt atractive din punct de vedere estetic, însă în scurt timp, în momentul în care trandafirii se vor dezvolta, aceste suporturi vor fi pline de vegetație și se vor încadra în peisagistica locului. Ideea a fost preluată, originalitatea ei nu ne aparține, așa cum puteți vedea din exemplele care însoțesc acest punct de vedere, însă rațiunea adoptării ei a fost de ordin estetic, de lungă durata și din dorința de a aduce ceva nou care să bucure cetățenii prezenți în Parc Pădurea Vedea. În niciun moment aceste lanțuri nu au fost gândite ca „elemente de decor” de sine stătătoare!

Din punctul de vedere publicat pe Facebook de ADP Alexandria

Desigur, argumentul putea fi înțeles ca atare. Numai că… la câteva zeci de ore după publicarea acestei explicații, lanțurile au dispărut din parc. Dar nu au dispărut din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, unde remarcăm că lanțurile au fost achiziționate de la compania RIINA Residence SRL din Ilfov, cu suma de 16.323 lei, adică aproximativ 3.400 euro.

Achiziția de lanțuri zincate cu zale sudate, de 9.5 mm grosime a fost, deci, considerată suficient de importantă pentru a se cheltui din banul public mii de euro. Cu toate astea, la prima critică publică, ADP Alexandria a cedat și a îndepărtat lanțurile. De unde deducem că ele nici nu contau atât de mult pe cât explică pe Facebook comunicatorii instituției publice.

În plus, alte mii de euro s-au investit recent în parcul Vedea pentru pază.

La mijlocul lunii ianuarie, Administrația Domeniului Public Alexandria semna un nou contract pe bani publici, de data aceasta cu Valahia Guard, în valoare de 10.850 de euro. De acești bani, angajații companiei de pază trebuie să monitorizeze activitatea în parc și să se asigure că oamenii respectă regulile de bun simț în zonă. Ce e drept, nu avem cunoștință ca pensionarii care se bucură de parcul Vedea să fie agresivi sau să fure din decorațiunile locului, dar fiind vorba de banii noștri, ADP Alexandria nu are motive să se zgârcească la contracte.

Advertisement

4 Comments

  1. Am înțeles cu lanțurile… Trebuie să mai ia cineva niște bani… Dar cu paza parcului? Pe bune? Poliția locală ce mai face să-și merite salariile alea de directori de bancă? Au rămas doar cu atribuțiunea de a prinde traficantele de brânză și pătrunjel?

  2. Valahia Guard sa traiasca! Doar Dnul Liviu Neagu nu degeaba isi iroseste timpul si banii cu Dnii Dragusin si Tatu la Taverna Viilor… poate ca si Dna Neagu Camelia are nevoi mai mari si isi ajuta sotul, ca doar e si dansa pe o functie la Prefectura!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Direcția Generală pentru Vânzarea Copilului. Cum l-a doborât pe Liviu Dragnea o anchetă de trafic de minori

Următorul articol

INTERVIU. Vera Mitran: „Candidatura la Primăria Alexandria a fost visul lui Mihai și l-am preluat să nu se fi irosit munca atâtor ani”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică