liberinteleorman.ro

Acțiuni de tip comunist la Turnu Măgurele. Primarul Dănuț Cuclea sufocă mediul de afaceri cu mâna Consiliului local și încalcă legile țării

Turnu Măgurele este, la fel ca și celelalte orașe din Teleorman, un loc al degradării. Tot mai multe afaceri se închid, iar falimentul devine o stare de spirit, pentru că a avut grijă statul de asta până acum. Și oamenii se luptă cu foamea și șomajul, sperând totuși la zile mai bune, fără să priceapă că dezvoltarea orașului trebuie să vină din direcția oamenilor de afaceri, care ar trebui, de principiu, sprijiniți. Ei bine, nu același lucru este avut în vedere de primarul orașului, Dănuț Cuclea, care nu are alt obiectiv în viață decât să ia și bruma de bani a puținilor afaceriști care mai riscă să-și desfășoare activitatea la Turnu Măgurele. Astfel, acesta a dat, încă din 2011, o hotărâre de Consiliu Local prin intermediul căreia a pus toate societățile comerciale în zona A de impozitare, motivând că persoanele juridice trebuie să figureze în zona taxelor ridicate. Hotărârea a primit avizul de legalitate din partea Prefecturii și a fost votată de consilierii locali, cărora li s-a spus că asta nu va duce la o creștere a taxelor pentru afaceriști. În realitate, hotărârea exact asta a făcut, an de an. Codul Fiscal, însă, prevede că zonele de impozitare au cu totul și cu totul alt criteriu la bază decât statutul de persoane juridice sau fizice. Zonele de impozitare se stabilesc, prin lege, în funcție de depărtarea de centrul orașului și de accesul la utilități. Cu alte cuvinte, cu cât stai mai în centru, plătești taxe mai mari. Dar la Turnu Măgurele, o hotărâre a consiliului local bate legile țării. Pentru că în Teleorman, tot ce vor primarii PSD se poate face, după cum s-a dovedit de atâtea ori.

În anul 2018, hotărârea (ilegală, dar avizată de Prefectură) a fost pusă din nou pe masa consilierilor locali de la Turnu Măgurele. De data aceasta, însă, un consilier local al PNL, și anume Claudiu Crăcea, a sesizat ilegalitatea. Tocmai de aceea l-a întrebat pe primarul Dănuț Cuclea de ce a recurs la această manieră ilegală de a trata situația. Răspunsul primarului a fost șocant, după cum relatează Claudiu Crăcea însuși: „Am încercat să-i explic domnului primar acest lucru și răspunsul a fost năucitor: Am făcut acest lucru pentru că aveam nevoie de bani la buget și trebuia să prindem Combinatul Chimic în zona A de impozitare. Adică și Primăria Turnu Măgurele, prin supra-impozitarea terenului deținut de combinatul chimic a pus umărul la falimentarea acestuia, pentru că suma plătită, ținând cont de suprafața mare a acestuia, este uriașă”.

Luând în calcul situația, consilierul local Claudiu Crăcea a luat decizia de a face o plângere prealabilă pe tema aceasta la Prefectura Teleorman. Desigur, paznicul-prefect n-a știut ce să răspundă, iar solicitarea a rămas fără vreo replică. Așa că demersul a continuat și Claudiu Crăcea a chemat Consiliul local Turnu Măgurele în fața instanței de Contencios Administrativ, pentru a decide judecătorii dacă e normal, chiar și în Teleorman, ca o hotărâre a consiliului local să bată legile țării.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Scoruri live

Articolul precedent

Un deceniu de eșecuri în accesarea de fonduri europene pentru centrul istoric al Alexandriei

Următorul articol

Părintele Bogdan Nedea are o nouă provocare: un loc de joacă pentru copiii bisericii

Cele mai recente articole de Actualitatea politică