Jandarmeria Teleorman, acţiuni de prevenire şi combatere a fenomenului infracțional

în Actualitate

jandarmi-2Jandarmii teleormăneni au desfăşurat acţiuni de prevenire şi combatere a furtului de energie electrică în municipiul Roşiorii de Vede, în colaborare cu lucrătorii societăţii de furnizare zonală. Acţiunile au fost de scurtă durată şi au fost întocmite dosare cu actele de sesizare pentru 4 persoane, cu varstele intre 25 si 76 de ani, asupra faptelor de „furt”, conform Codului Penal şi „folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea”, conform Legii 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale.

Jandarmeria Teleorman nu neglijează acest aspect, drept pentru care desfăşoară frecvent astfel de acţiuni pentru prevenirea şi stoparea fenomenului infracţional în acest domeniu. Faptele descrise reprezintă un real pericol pentru viaţa şi integritatea fizică a persoanelor ce le săvârşesc, racordarea clandestină la instalaţiile electrice provocând un număr mare de victime în fiecare an.

Comerț ilicit cu pește

Jandarmermii teleormăneni nu au neglijat comerţul ilicit cu peşte, astfel că, au desfăşurat o acţiune pe raza localităţilor Zimnicea-Vităneşti-Drăgăneşti Vlaşca, unde au confiscat 55 de kilograme de peşte din speciile sânger şi cajandarmi-1ras şi au întocmit actele de sesizare pentru 2 persoane, asupra faptelor de deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui, icrelor, ori produselor din peşte obţinute din pescuit, conform articolului 64, litera h, din OUG 23 din 2008, privind pescuitul si acvacultura. Actele întocmite au fost înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria, în vederea continuării cercetărilor. Acţiunile noastre pe acest segment vor continua şi în perioada următoare, se arată în comunicatul emis de Compartimentul Informare, Relaţii Publice, reprezentat de locotenent Alexandru Iacob.

1 Comment

  1. Astea sunt fapte? ca o arnata prinde niste amarasteni care vand peste??? In Alexandria misuna tiganii si hotii! Intrebati-i cand au prins ultima data un hot de masini, spre exemplu….

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*