liberinteleorman.ro

A plecat din țară cu bursă și a rămas în SUA. Tenismena Alina Stănilă a dat Alexandria pe America

5 mai 2015

Monica Vasilescu

alina stanilaAlina Stănilă joacă tenis. Și joacă bine. Nu o spunem noi, ci numeroasele premii obținute în decursul carierei sale, încununată acum de antrenorat. Fiindcă este pricepută, Alina nu a rămas să antreneze copiii din România. Pentru că la noi valorile se apreciază prea puțin, alexăndreanca a ajuns să practice meseria iubită în America. Mai vine din când în când acasă, dar se întoarce, pentru că țara ei nu îi poate oferi prea multe în momentul de față. Am prins-o pe Alina la Alexandria, într-o perioadă în care a venit să urmeze școala de șoferi. Într-un interviu acordat ziarului nostru, tenismena povestește cum a ajuns să profeseze în SUA și ce gânduri de viitor are.

Reporter: Alina, pentru început, povestește un pic cum ai ajuns să pleci în SUA…

Alina Stănilă: În urma testului SAT (engleză-matematică), am obținut o bursă sportivă pentru tenis la o Universitate din Pennsylvania, în 2008, acolo unde am jucat tenis și am studiat.

Reporter: Cât timp a durat bursa și de ce ai rămas acolo?

Alina Stănilă: Bursa a durat patru ani, timp în care am reprezentat universitatea jucând tenis. Apoi, după terminarea facultății, am decis să mă mut în Florida pentru a antrena tenis și a mă bucura de vremea bună. Am rămas aici pentru că pe planuri mioritice sunt șanse foarte puține.

Reporter: Reporter: Cum a fost copilăria ta?

Alina Stănilă: M-am născut și am crescut în Alexandria, unde am și început să joc tenis. Am locuit aici până la 14 ani, după care am mers la București. Pentru o perioadă, totul a fost pentru a avea condiții mai bune pentru tenis și a juca cât mai multe turnee. Am avut clasament itf/wta înainte de a pleca în America. Am câștigat mai multe turnee naționale în România. Liceul l-am terminat în Alexandria, după care am decis să merg în USA.

Reporter: Ce faci acolo, mai exact?

Alina Stănilă: Am antrenat încă de pe timpul universității copii juniori, apoi am început să antrenez și adulți, dar și echipe din Florida.

Reporter: Te-ai mai întoarce în România?

Alina Stănilă: De întors, mă întorc destul de des, părinții mei sunt aici, iar în viitor nu se știe. Depinde ce oferă viața.

Reporter: Dar tu ce îți dorești? Făcând comparație între cele două societăți, între ceea ce ai acolo și aici…

Alina Stănilă: În România lucrurile se mișcă mai greu. America este o țară corectă și cu multe oportunități.

Reporter: Te-ai simțit un sportiv respectat, câtă vreme ai activat aici ?

Alina Stănilă: A, nu ! E dur dar a fost greu.

Reporter: Cu ce te-ai confruntat?

Alina Stănilă: În Alexandria, de lipsa condițiilor de a putea face un sport de performanță. În plus, cu toții știm că România este o țară „săracă” în care dacă nu te ajuți singur nu vei ajunge nicăieri. Pe lângă micile răutăți…

Reporter: Ce îți dorești să faci în viitor? Cum vrei să evolueze cariera ta?

Alina Stănilă: Vreau să continui să antrenez tenis și fitness. Este ceea ce îmi doresc pentru următorii ani. după care vom vedea ce altă etapă a vieții va începe.

Reporter: Care e cea mai dragă medalie a ta?

Alina Stănilă: The Inspiration Award, premiu pe care l-am primit înainte de a termina facultatea.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Lidia Buble, Adi Sână și trupa Alb & Negru vor avea recitaluri la Ghiocel

Următorul articol

Elevii teleormăneni se întrec la Cupa Liceelor

Cele mai recente articole de Interviu