Urmează câteva zile geroase în Teleorman. Persoanele fără adăpost, în vizorul autorităților

în Actualitate/Actualitatea politică

oamenii-straziiCarmen Dumitrescu

Zilele următoare vor fi destul de problematice pentru teleormăneni, în contextul în care Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de ger și intensificări ale vântului în județul nostru. Perioada vizată este cuprinsă între 6 și 9 ianuarie. În consecință, în acest interval, efectivele CJSU rămân în dispozitiv, fiind aplicate în continuare măsurile adoptate în cadrul sedinţei tematice de la finele anului trecut: patrularea, identificarea, preluarea și transportul persoanelor fără adăpost în spațiile de cazare special amenajate la nivelul localităților, implicarea echipajelor SAJ, IJJ, IPJ, SMURD și ale poliției locale în executarea misiunilor de patrulare, identificare și transport a persoanelor fără adăpost, identificarea, la nivelul fiecărei localități, a persoanelor care locuiesc în spații fără încălzire și relocarea acestora în spațiile special amenajate, pe perioada fenomenelor meteorologice prognozate, asigurarea de către reprezentanții SDN și SDJ a stocurilor de materiale antiderapante, necesare în cazul apariției poleiului/zăpezii/ghețușului pe drumurile naționale și județene și înștiințarea CLSU-urilor și membrilor CJSU privind prognoza meteorologică pentru perioada următoare.

Cu adevărat afectate de ger vor fi persoanele fără adăpost, care continuă să trăiască pe raza județului, pentru că nu se investesc bani în construirea unor centre în care acești oameni să poată locui decent. Până acum, autoritățile au identificat câteva astfel de situații, pe care le-au și rezolvat, chiar dacă totul are caracter temporar. Astfel, în localitatea Frumoasa au fost identificate 2 persoane fără spațiu de locuit, acestea fiind cazate într-un spațiu special amenajat, în timp ce la Roșiorii de Vede au fost identificate 10 persoane ce locuiau în spații de cazare fără încălzire, acestea fiind relocate în spații încălzite.

Pentru identificarea din timp a situațiilor cu adevărat dificile, au fost efectuate până acum peste 150 de misiuni de patrulare, în special în orașele și municipiile județului nostru, fiind identificate 17 persoane fără locuințe, care au fost transportate la unitățile de primiri urgențe pe perioada nopții.  Misiunile de patrulare vor continua și în perioada următoare, fiind prognozată o vreme foarte geroasă. Mai mult, teleormănenii care au cunoștință despre existența unor persoane fără adăpost sunt rugate să anunțe Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman pe numărul unic de urgență 112.

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*