liberinteleorman.ro

10 permise de conducere, REȚINUTE la sfârșit de săptămână

24 octombrie 2022
Advertisement

La acest sfârşit de săptămână, polițiștii au desfășurat acțiuni pe raza județului Teleorman, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice, potrivit IPJ Teleorman.

Activitățile au avut ca scop, depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere şi care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, în vederea diminuării numărului de accidente rutiere.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 103 sancțiuni contravenționale în valoare de 47 190 lei, au reținut 10 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 9 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 314 persoane, 232 autovehicule controlate și efectuate 51 de testări cu aparatul etilotest.

La acţiune au participat zilnic peste 80 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră.

Exemplificăm:

În data de 22 octombrie, a.c., orele 15:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 30 de ani, din localitatea Nanov, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitatea Plosca, deși se afla sub influența substanțelor psihoactive.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultând faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive, fapt pentru care a fost transportat la o unitate medicală pentru a i se recolta probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Reamintim conducătorilor auto că, pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii recomandă:

  • nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive! -adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!
  • nu vă angajați în efectuarea de depășiri riscante sau neregulamentare! -respectați normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

-folosiți centura de siguranță!

-respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Tânără găsită MOARTĂ pe câmp. Cadavrul are urme de violență

Următorul articol

Tânăra găsită pe câmp a fost omorâtă în bătaie de iubit. Bărbatul s-a sinucis ulterior

Cele mai recente articole de Actualitate