Ziarul Liber în Teleorman a câștigat o nouă bătălie în instanță cu finii primarului Drăgușin

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Ziarul Liber în Teleorman spune lucrurilor pe nume și asta deranjează. Mai multe personaje care se înfruptă din banul public teleormănean au fost teribil de afectate de acest lucru și au chemat în instanță publicația noastră, încercând să demonstreze că articolele care i-au vizat le-a lezat imaginea publică, mulți omițând din calcul chiar faptul că erorile comise pe bani publici trebuie, în mod firesc, taxate public. Cristina și Octavian Teodorescu sunt finii primarului Alexandriei, Victor Drăgușin, relație prin intermediul căreia Cristiana s-a aranjat de un loc de muncă pe care nu-l prea frecventează, dar de unde câștigă normă de hrană (și anume acela de polițist local), iar Octavian a rulat vreo 8 miliarde de lei vechi cu Primăria Alexandria, prin firma pe care o avea înainte să se lipească de postul de director al unei societăți subordonate instituției conduse de nașul lui. Deși Ziarul Liber în Teleorman a demonstrat încă din prima instanță că toate aceste lucruri sunt reale, finii lui Drăgușin au făcut recurs. Ieri, Tribunalul Teleorman a respins ca neîntemeiat apelul celor doi. Hotărârea nu este, însă, definitivă, finii având posibilitatea să prezinte „drama” lor și Curții de Apel București.

În timpul procesului, cea lezată de faptul că am scris despre ea că se îngrașă din bani publici, Cristina Teodorescu, nici măcar nu a avut decența de a se prezenta în sala de judecată. I-a ținut locul, însă, soțul ei Octavian. Acesta a susținut că a luat bani de la primărie, dar nu prin contracte, ci prin… încredințare directă. Cu alte cuvinte, finul câștigă bani publici fără licitație. Mai mult, el a încercat să convingă instanța că nu a fost vorba despre un câștig prea mare, pentru că și-a plătit taxele și impozitele la zi. Practic, firma lui Octavian a rulat vreo 8 milarde de lei vechi cu Primăria Alexandria, într-un județ în care lumea moare de foame, dar pretinde că nu s-a îmbogățit, pentru că și-a plătit datoriile la stat. Dincolo de tupeul absolut, Tedorescu menționa că regretă că îi tremură vocea, el neavând intenția de a ascunde ceva. Oamenii spun că nu fac un lucru, exact atunci când asta fac, lucru de care, probabil, prima instanță și-a dat seama și a decis să respingă ca neîntemeiată acțiunea Teodoreștilor. Lucru la care noi ne așteptam, pentru că, dintre toate procesele în care ziarul a fost angrenat, acesta a avut cele mai stupide motivații.

Ce au susținut articolele de presă, publicate în ziarul Liber în Teleorman, de fapt?  Ei bine, potrivit datelor noastre, primarul Alexandriei și-a sprijinit finii, pe Cristina și Octavian Teodorescu, să câștige bani publici. Câștigurile s-ar obține, potrivit informațiilor publicate pe marginea subiectului, atât prin angajarea celor doi fini în subordinea primarului, cât și prin intermediul unei firme, ce aparține lui Octavian Teodorescu, firmă ce a avut cu anii numeroase contracte cu aceeași instituție. După apariția în ziarul Liber în Teleorman a acestor amănunte, un număr relativ mic de locuitori ai orașului au comentat pe Facebook, pe pagina Alexandria, Teleorman, România,  în dreptul articolelor care semnalau fenomenul, la modul critic, felul în care se pot obține ușor bani publici, dacă te înrudești, chiar și prin alianță, cu reprezentatul unei autorități locale. Comentariile se refereau în special la faptul că finii primarului din Alexandria s-au “îngrășat” din banii publici. Cei care au comentat atunci au primit acasă citații din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, fiind chemați la București, pentru a da explicații referitor la modul în care au jignit-o pe fina primarului Drăgușin, Cristina Teodorescu.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*