Au început durerile în PSD Teleorman: „Am fost puși permanent în fața unui asediu al opoziției, orchestrat pentru a crea haos și destabilizarea țării.”

în Actualitatea politică

Căderea Guvernului Dăncilă îi doare cel mai tare pe teleormăneni. Nu pe toți, dar cu siguranță pe cei care au fost ajutați de partid să respire aerul capitalei și nu oricum, ci din funcții importante în aparatul de stat. De asemenea, îndurerați sunt și cei din administrația publică locală, care încep să se gândească că terminarea celor peste 7 ani de guvernare pesedistă le pune funcțiile și demnitățile în pericol. Și nu greșesc. Cu alte cuvinte, pesediștii teleormăneni au toate motivele din lume să plângă zilele astea cu tot sufletul, pentru că mulți dintre ei, în lipsa partidului, n-ar fi depășit condiția de mici comercianți sau de simpli muritori de foame.

Primele plânsete se aud chiar din fruntea PSD Teleorman, din direcția inculpatului în dosarul Belina și președintelui de partid, Adrian Gâdea, care s-a grăbit să scrie pe contul său de socializare un mesaj care pare a fi, mai curând, o auto-victimizare. E ciudată această manipulare a pesediștilor, care mizează pe cartea victimei, în contextul în care toată lumea știe, inclusiv familiile lor, că partidul le-a oferit de cel puțin o sută de ori mai mult decât ar fi meritat să aibă în mod normal. Și asta nu are nicio legătură cu vreo condiție a victimei.

Revenind la Gâdea, acesta a consemnat, deci, primele lui gânduri de după căderea guvernului Dăncilă și se adresează colegilor săi din PSD public, pe Facebook: „Dragi colegi, împreună am mai trecut prin momente grele, am fost puși permanent în fața unui asediu al opoziției, orchestrat pentru a crea haos și destabilizarea țării. Fac un apel la toți colegii mei din Partidul Social Democrat, la solidaritate. Este momentul să ne unim forțele pentru a dovedi încă o dată că suntem un partid responsabil, care nu trădează și nu abandonează interesele românilor. România trebuie guvernată de patrioți, de oameni responsabili, care au simțul onoarei și al datoriei față de propriul popor. Partidul Social Democrat nu lasă țara la greu și nu este indiferent la soarta României. Trebuie să fim mai uniți decât oricând și să nu ne descurajăm. Împreună, trebuie să ne mobilizăm eforturile și să găsim cele mai bune soluții.Am mai făcut acest lucru și trebuie să punem umărul fiecare pentru a întări partidul și a-i susține pe românii care își pun în noi speranța că le vom reprezenta, în continuare, cu bună credință și onestitate, interesele.

Fiind vorba de bună credință și onestitate, Gâdea ar trebui poate să mărturisească erorile pe care le-a făcut în numele șefului său Dragnea în dosarul Belina, mai curând decât să-și exprime public regretul că nu va mai fi (sperăm, niciodată în viața lui) secretar de stat.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*