În cadrul Proiectului „Garanţii pentru TINEri!”, implementat prin Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, a avut loc Târgul județean al locurilor de muncă, organizat în Teleorman în perioada 20 – 21 noiembrie 2014, pe strada Ion Creangă, nr. 53 – Sala de festivități, din Alexandria. Acesta a fost un alt punct care a dus la atingerea principalului indicator aferent proiectului, fiind reprezentat de competenţele dobândite de către cei 2.552 de tineri în cadrul serviciilor oferite în cele 22 de Centre de Garanţii pentru tineri ce vor fi înfiinţate în procesul de implementare, atât persoanele care îşi vor găsi un loc de muncă, cât şi beneficiarii stagiilor de ucenicie care vor acumula experienţă profesională astfel încât debutul în carieră să se realizeze într-un nivel calitativ optim şi eficient.
Maria Stoian, responsabilul Centrului de Garanţii pentru Tineri Teleorman, le-a vorbit zecilor de tineri aflaţi în identificarea unui loc de muncă despre avantajele cursurilor şi despre posibilitatea de a se califica în cadrul activităţilor. La eveniment au participat directorul adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, Liviu Dumitraşcu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Teleorman, Gelu Mortasipu, trainer în cadrul proiectului Corina Pîngă, angajatori, dar şi persoane fără loc de muncă.
Activităţile proiectului au fost planificate astfel încât să asigure o îmbinare între factorul de informare/sensibilizare şi pachetul complex de servicii oferit în cadrul celor 22 centre de Garanţii pentru tineri înfiinţate la nivelul fiecărui judeţ din cele patru regiuni de dezvoltare. Obiectivul general al proiectului îl constituie operaţionalizarea unei Scheme de Garanţii pentru tinerii care nu au absolvit examenul de bacalaureat şi care nu deţin un loc de muncă, din regiunile de dezvoltare vizate, în vederea facilitării accesului acestora pe piaţa muncii. Proiectul contribuie la promovarea şi implementarea unor măsuri active de ocupare pentru tinerii fără un loc de muncă şi se încadrează în obiectivele Axei Prioritare 5: “Promovarea măsurilor active de ocupare” şi domeniului major de intervenţie 5.1.: “Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”.
Proiectul se implementează în perioada decembrie 2013 – iunie 2015, iar valoarea totală este de 18.655.122,97 lei, din care contribuţie parteneri: 1.678.961,07 lei şi cofinanţare din FSE prin POSDRU: 16.976.161,90 lei.