Vunk cântă la Alexandria pe 1 Decembrie

în Cultură

vunkCarmen Dumitrescu

Ziua Națională va fi celebrată în stil mare la Alexandria în acest an. Asta pentru că autoritățile publice locale și județene au luat decizia de a readuce spiritul național în prim planul preocupărilor alexăndrenilor, motiv pentru care Victor Drăgușin a și relansat moda stegulețelor arborate la ferestre, acesta anunțând pe pagina sa de Facebook că va distribui alexăndrenilor stegulețe tricolore, cu intenția de a reaprinde sentimentul patriotic în sufletele oamenilor.

Astfel, pentru ziua de 1 Decembrie, Consiliul Județean Teleorman, Primăria Alexandria și Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Teleorman au pregătit un program special, care va trezi spiritul național al alexăndrenilor, cu prilejul unei zile atât de importante pentru istoria țării. Astfel, de dimineață, de la ora 10.00 va avea loc ceremonia specială dedicată zilei de 1 Decembrie, cu intonarea imnului național, depunerea de coroane și parada militară, urmând ca în jurul orelor prânzului, alexăndrenii să fie așteptați de municipalitate la masa tradițională, cu fasole, cârnați și vin fiert.

Pentru a face ziua și mai specială, de la ora 17.00 Alexandria se va îmbrăca în luminile iernii, fiind aprins iluminatul public de sărbători. Apoi, pentru a încheia ziua într-un mod aparte, organizatorii au pus la punct un spectacol muzical, ce îi va aduce pe scena amenajată pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor pe Mioara Velicu, Gheorghe Turda, Silviu Biriș, Diana Matei, Taraful Cleante și Ansamblul Burnasul. Iar evenimentul ce va atrage cu siguranță atenția tuturor este prezența la Alexandria a trupei Vunk, al cărei repertoriu vizează și consolidarea sentimentului național, mai ales în rândul tinerilor.

Ziua se va încheia cu parada miltară cu torțe și cu un foc de artificii spectaculos.

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Cultură