Carmen Dumitrescu
La începutul lunii iulie a anului trecut, directorul Administrației Finanțelor Publice Teleorman, Lefterie Comănescu, afla că trebuie să se mute în județul Neamț, pentru că refuzase să demisioneze și să-și cedeze locul unui apropiat al PSD. Dincolo de motivele oficiale, mutarea lui a fost considerată un prim semn al faptului că USL nu mai funcționa în Teleorman. Și, după cum bine ne aducem aminte, tot în acea perioadă au avut loc tot felul de schimbări la nivelul instituțiilor publice județene, schimbări care vizau, în mod primordial, înlocuirea liberalilor care își câștigaseră funcțiile, prin alierea cu social-democrații. Desigur, cerul politicii e mereu schimbător. Cine stă astăzi la colț, mâine poate ocupa un loc în vitrină. Așa că nu miră pe nimeni faptul că, după câștigarea prezidențialelor de către partidele de Dreapta, încep să aibă loc schimbări la nivel județean, care îi avantajează pe cei ce își pierdeau pozițiile în vara anului trecut.
Astfel, după expirarea celor șase luni de detașare a lui Comănescu la Neamț, el nefiind schimbat pur și simplu la acea vreme pentru că refuzase să demisioneze, ca toți liberalii de altfel, acesta a revenit în fruntea Finanțelor teleormănene. Interesant rămâne, totuși, faptul că social-democrații n-au făcut nicio încercare de a evita schimbarea Florianei Mitroi, considerată a fi printre apropiații de suflet ai PSD-ului în Teleorman. Desigur, atitudinea social-democraților poate fi interpretată în multe feluri, dar sunt semnale care indică faptul că guvernarea se va schimba în curând și atunci scandalul devine inutil.
Rămâne de văzut dacă în lunile următoare și alți liberali își vor recâștiga pozițiile de conducere pierdute după ruperea USL, dar semnalele de la Centru sunt din ce în ce mai clare în sensul susținerii acestei ipoteze de interpretare a noilor mutări și permutări politice.